Yapay zeka çılgınlığı bu kez bir yarışmaya sahne oluyor. Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışması MISS AI'de 10 adet yapay zekayla hazırlanmış kadın yarışıyor.
FİNALE 10'U KALDI
'Yapay Zekâ Güzeli' (Miss AI) ünvanını almak üzere yarışanlar arasında 10 finalist belli oldu. Abonelik tabanlı bir sosyal medya platformu olan Fanvue, yaklaşan Dünya Yapay Zekâ Yaratıcı Ödülleri (WAICA) töreni öncesi adayları açıkladı.
ÖDÜL 20 BİN DOLAR
Dünya çapındaki yapay zekâ içerik oluşturucuları tarafından yapılan 1500 başvuru arasından, insan ve yapay zekâdan oluşan jüri, 20 bin dolarlık büyük ödül için yarışmak üzere 10 sanal güzeli seçti. En güzel yapay zekâ ürününün yaratıcısı, 5 bin dolar nakit ve 15 bin dolarlık ticari ayrıcalıkları ödül olarak alacak.
JÜRİ SANAL-GERÇEK KARIŞIK
Yarışmacılar sanal taç için yarışırken güzellik, teknoloji ve sosyal medya nüfuzuna göre değerlendirildi.
Jüri heyetinde hem yapay zekâ kişilikleri hem de gerçek kişiler yer alıyor. Yapay zekâ tarafından yaratılan modeller Aitana Lopez ve Emily Pellegrini jürinin dijital grubunu temsil etmek üzere seçildi. Medya kurucusu Andrew Bloch, güzellik yarışması tarihçisi ve yazarı Sally-Ann Fawcett de jürinin gerçek kişileri olacak.
Finalistler arasında yapay zekâ üreticilerinin iki sanal kraliçe adayı da yer alıyor.
İşte yapay zeka güzelleri;
Eliza Khan
Khan, Bangladeş'in ilk yapay zekâ influencer'larından biri. En son Z kuşağı trendlerini ve estetiğini takip eden bir moda tutkunu olan Khan'ın hayali, herkesin değerli hissettiği ve adil davranıldığı bir dünya yaratarak daha kapsayıcı ve uyumlu bir toplum oluşturmak.
Aliya Lou
Brezilyalı Lou, fotoğraf ve performansa odaklanan Japon-Afro-Brezilyalı bir sanatçı. Başlangıçta, Afrika diasporası anlatısıyla bağlantılı birçok karakteri bünyesinde barındıran bir oyuncu olduğu bir dizi özel film projesinin yapımı için yaratılmıştı. Yaşam tarzı Rio de Janeiro, Bahia ve São Paulo arasındaki Brezilya kültürüne oldukça bağlı, ancak aynı zamanda sık sık Tokyo'ya gidiyor ve Avrupa'daki moda sezonlarını takip ediyor.
Olivia C
Portekiz merkezli sanal güzellik kraliçesi adayı, yapay zekânın olumlu potansiyelini 10 binden fazla Instagram hayranına sergileyerek teknolojinin insan deneyimini nasıl değiştirebileceğini, nasıl geliştirebileceğini gösteriyor.
Anne Kerdi
Sanal esmer güzelin öncelikli hedefi Fransa'nın Brittany bölgesini turizm, tarih, kültür, etkinlikler, gastronomi ve daha fazlasıyla tanıtmak. Kerdi, bir okyanus koruma fonu olan Océanopolis eylemlerinin elçisi ve Temmuz 2024'te Brittany bölgesinde sanatçıların yer aldığı bir sergi olan Ar Seiz Avel komitesinde yer alıyor.
Zara Shatavari
Shatavari, kadınların hormonal dengesizliklerini gidermek için tasarlanan doğal takviye ürününün etkili yüzü olarak hizmet etmek üzere Hindistan'da yaratıldı. Toplumsal refah için teknolojiden yararlanma kararlılığından yola çıkan yaratıcılar, hormonal dengesizliklerin temel nedenlerini anlatan zengin bilgilendirici içerik üretmek için yapay zekâ ve Shatavari'den yararlandı.
Aiyana Rainbow
Romanyalı sanal kraliçe adayı, 3200 Instagram takipçisine sahip. LGBTİ+ topluluğunun sesi olan Rainbow, eşitliği ve anlayışı savunarak kapsayıcılığı temsil ediyor.
Lalina
İçerik oluşturucu için önemli bir nokta, fotoğrafların yüzde 100'ünün kendisi tarafından oluşturulmuş olması. Fransız aday Lalina'nın nihai hedefi, işbirliğini kolaylaştırmak ve farklı kültürler ile bakış açıları arasındaki anlayışı teşvik etmek.
Kenza Layli
190 binden fazla sosyal medya takipçisiyle Kenza Layli, kısa sürede çevrimiçi ortamda öne çıkan bir figür haline geldi. İlgi çekici içerikleri, Fas toplumuyla yakından bağlantılı. Kenza'nın yaratıcıları yapay zekâdan görüntü, video ve ses oluşturmak için karmaşık teknolojilerden yararlanıyor.
YAPAY ZEKA TÜRKLER
Bir diğer Türk sanal kraliçe adayının amacı, böyle bir modelin cinselliğini satarak değil, hayal gücü, çarpıcı görseller ve eğlence duygusu yardımıyla etkileyici olabileceğini dünyaya göstermek. İlik'in içeriğinde kendine has bir tarzı, favori mekanları, favori arabaları ve özenle oluşturulmuş bir kişiliği var.
Kızıl saçlı güzel, Türkiye'deki ilk yapay zekâ marka elçisi. Seren Ay'ın yaratıcıları, onun yüzünü erkek egemen iş rollerinde sergileyen farklı fotoğraflara taşıyabilen imajını oluşturmak için üç yapay zekâ programını kullanıyor. 11 bin 300'den fazla Instagram takipçisi olan Seren Ay, dünya çapında maceralara atılmak ve hatta popüler kültürden karakterlerin kostümleriyle zamanda yolculuğa çıkıyor. Seren Ay düzenli olarak Türk tarihini ve milli bayramlarını tanıtıyor.