Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllardır siyaset yapan, dört üniversite mezunu Muhammet Arif Genç, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nü okudu. Tarihe olan merakı ve araştırmacı kişiliği ile yola çıkan Genç, yaptığı çalışmalar neticesinde Çepnilerin Türk tarihinde önemli bir rol oynadıklarını ancak zamanla Türkiye’nin değişik bölgelerinde yerleştikleri için onları bir araya getirmek gerektiği düşüncesiyle çalışmalarına başladı.

Türkiye’deki 30 Çepni yerleşim yerindeki Çepni derneklerini bir araya getirerek bir federasyon kuran Muhammet Arif Genç, aynı zamanda bu federasyonun da genel başkanı olarak seçildi. Türk Dünyası’nın Yörük Türkmen Dünyası’na açılan kapısında, Türk Dünyası Yörük Türkmen Camiası içinde ismi öne çıkan ve 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili adayı olma koşullarına sahip olan Muhammet Arif Genç, ayrıca yaptığı araştırmalar sonucu Türkmenler için önemli bir şahsiyet olan Seyit Mahmut Hayrani Hazretleri ile ilgili araştırmalar yaparak  13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Seyit Mahmut Hayrani’nin torunu olduğunu belgeleriyle ortaya koymuş ve bunu gittiği her yerde bir araya geldiği soydaşlarına anlatmıştır.

Yaklaşık yarım milyon soydaşı ile Maltepe’de gerçekleştirilen ve Türk dünyasından 700 dernek başkanının katıldığı toyun gerçekleşmesinde önemli bir rol oynayan Muhammet Arif Genç, bu etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu buradaki soydaşlarıyla buluşturmuştur. 

21 MART’TA HERKESİ TÜRK MAHALLESİ’NE BEKLİYORUZ
Türkiye’de yaşayan Yörük Türkmen Dernekleri ile tüm dünyadaki Türk devletlerinin kurduğu dernek, vakıf ve federasyon başkanlarının da sesi olan Çepni Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Muhammet Arif Genç, Topkapı’da bulunan Türk Dünyası Mahallesi’nde Nevruz Bayramı’na binaen tüm Türk dünyası ile 19 Mart saat 12’de depremde vefat eden vatandaşlarımızı ve 18 Mart Şehitler Günü’nü anacaklarını belirterek, herkesi bu günde yanlarında olmaya davet etti. 

‘SEYİT MAHMUT HAYRANİ HAZRETLERİ’NİN TORUNUDUR’
Kılıçdaroğlu’nun Konya Akşehire yerleşmiş olan Seyit Mahmut Hayrani Hazretlerinin torunu ve Beydili Türkmeni olduğu kayıtlarını, Prof. Dr. Alemdar Yalçın ile yaptıkları araştırmalar sonucu belgeleriyle ortaya koyduklarını belirten Muhammet Arif Genç, Anadolu’nun dört bir yanında yaşayan Türkmenlere bunu anlatıyor. Biz de Kent Yaşam Gazetesi olarak Muhammet Arif Genç’e çıktığı yolda başarılar diliyoruz.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Editör Yazar