Kemal Çebi: “Cumhuriyete Borçluyuz”

Amfitiyatroya ulaşan kalabalık, coşkulu bir atmosferde toplandı. Belediye Başkanı Kemal Çebi, burada yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Ülkesini, milletini, devletini, bayrağını ve cumhuriyetini seven; Gazi Mustafa Kemal Atatürk yolundan asla ayrılmayan çok kıymetli Cumhuriyet sevdalıları, değerli Küçükçekmeceli hemşehrilerim. Sizleri birkaç cümlelik konuşmama başlarken sizleri cumhuriyetin ışığıyla selamlıyorum, iyi ki geldiniz, iyi ki varsınız, iyi ki ben sizin belediye başkanınızım.”

Bağımsızlık Destanının 102. Yılı

Başkan Çebi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemini vurgulayarak, “Bugün, milletimizin iradesini ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği, bağımsızlık aşkıyla yazdığı destanın 102. yıl dönümünü gururla ve minnetle kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Değerli hemşehrilerim, onların fedakârlıkları olmasaydı, bugün bu özgür ve bağımsız ülkede yaşama şansımız olmayacaktı. Dolayısıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin azim ve kararlılığının bir yansımasıdır,” dedi.

Kağıthane'nin Sokaklarına Modern Dokunuşlar Kağıthane'nin Sokaklarına Modern Dokunuşlar

 “Cumhuriyetin Işığında İlerleyişimiz Sürecek”

Kemal Çebi, konuşmasının devamında, 30 Ağustos Zaferi’nin, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde Yunan işgalcilere karşı kazanılan büyük bir zaferin simgesi olduğunu belirtti. Bu zaferin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ortaya koyduğunu vurgulayan Çebi, “Bu zafer, varlığına kast edilen büyük Türk milletinin yeniden hayata dönüşünün zaferi olup Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmuştur. Bu kutlu günde, egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Belediye Başkanı Çebi, birlik ve beraberliğin daha da güçlendirilmesi gerektiğini, demokrasinin korunması ve ülkenin daha aydınlık yarınlara taşınmasının önemini de konuşmasında vurguladı. “Her konuşmamda ifade etmeye çalışıyorum; ben cumhuriyete borçluyum, sizler cumhuriyete borçlusunuz. Bu borcumuz için yaşadığımız her gün cumhuriyetin kıymetini bilerek onu büyütmeye, onu yüceltmeye gayret göstermemiz gerekiyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, onun işaret ettiği uygarlık yolunda, zaferin ışığında, cumhuriyetin yolunda kararlılıkla ilerleyişimizi mutlaka sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın,” dedi.

Küçükçekmece’de Zafer Coşkusu Devam Edecek 

Çebi, Küçükçekmece’de her bir projenin bu inanç ve ruhla hayata geçirildiğini belirterek, yerel yönetimlerin en büyük gücünün bu irade olduğunu ifade etti. Konuşmasını, “Değerli kardeşlerim, bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuz hayatının taçlandırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı bizler için kuruluşun, kurtuluşun, millet olmanın, devlet olmanın, tam bağımsız bir iradeyle özgürce bu güzel topraklar üzerinde yaşamamızın başlangıç tarihidir. Bu tarihi hiç unutmayacağız, unutturmayacağız, her geçen yıl daha büyük bir coşkuyla kutlamalara devam edeceğiz,” diyerek sonlandırdı.

Coşku Gece Yarısına Kadar Sürdü

Tüm yurtta olduğu gibi Küçükçekmece’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah 9,30 da Kaymakamlık tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması töreniyle başladı ve anfi tiyatroda gece geç saatlere kadar coşkuyla kutlandı

Sümeyra DUĞAN / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Sümeyra Duğan