Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u bırakma niyetlerinin olmadığını açıkladığı bir basın toplantısı yaparak İBB Başkanlığı için tekrar aday olabileceğinin sinyalini verdi. Öte yandan AK Parti ise bir dönem için muhalefete kaptırılan büyükşehiri geri almak için ter dökecek.
AK Parti ve CHP’li yöneticiler sık sık İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını belirlerken halkın sevip saydığı, daha önceki yaşamında ilçe ile alakalı çalışmaları olan ve halkta bir karşılığı olan kişileri aday yapacaklarını ifade ediyorlar.
ZEYTİNBURNU’NDA BİR İLK İHTİMALİ; GAZETECİ BAŞKAN
Kent Yaşam Gazetesi olarak günlerdir Zeytinburnu ilçesinde seçmenin nabzını tutan detaylı bir haber çalışması yaparak ilçede “kimin adı belediye başkanlığı görevi için geçiyor?” Sorusunu sorduk.
Karşımıza birçok yerde Zeytinburnu’nun kitabını yazan gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ismi çıktı.
PEKİ NEDEN ÇETİNER?
Bunun birçok nedeni var elbette. Her şeyden önce Hüseyin Çetiner 40 yıllık bir Zeytinburnulu.
İlçe hakkında kitap yazan ve kitap yazmakla yetinmemiş kendi bütçesinden hiç bir kurum ve kuruluştan destek almadan 2016 yılında 13 arkadaşı ile beraber kurduğu Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) logosu ile “İşte Zeytinburnu Belgeseli“ adında bir belgesele imza attı. Çetiner aynı zamanda yaptığı seminer, toplantı ve panellerde bu belgeseli yüz binlerce kişiye izleterek Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi mekan ve önemli ebedi şahsiyetlerin bilinirliklerini artırmıştır.
HADİS-İ ŞERİFİ KENDİNE REHBER EDİNDİ
Çetiner, kurucusu olduğu 3 gazete, 5 haber portalı, 350 bin abonesi olan 3 Youtube kanalı ve diğer yayın mecraları ile her gün 3 milyon insana ulaşan İstanbul Times Medya Grubu’nun bütün imkanlarını Zeytinburnu ilçesinin daha çok tanınmasına ücretsiz bir şekilde tahsis etmiş durumda.
Hüseyin Çetiner’in adı iki ana konuda ön plana çıkıyor. Birincisi 2008 yılında basımını kendi bütçesinden karşılayarak ilçe ile alakalı bilgi sahibi olmak isteyenlerin yaralandığı bilimsel eseri.
İkincisiyse gece gündüz demeden “Kendimi Zeytinburnu’na Vakfettim” sözü gereği olarak sivil toplum kuruşlarının her zaman içinde yer aldı. Çetiner, ilçede bulunan sayısız sivil toplum kuruluşların yönetiminde yer alıyor.
Bunların yanı sıra bir çok oda, birlik, dernek ve vakfın üyesi olarak da yer aldığı çok sayıda kurum ve kuruluş...
SAHADAKİ MANZARA SONRASI ÇETİNER’İ ARADIK
Zeytinburnu ilçesinin 13 mahallesini gezip detaylı bir kulis çalışması yaptıktan sonra Meslektaşımız Hüseyin Çetiner’i arayıp “Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’na aday mısınız?”, “Eğer adaysanız parti tercihiniz var mı?” gibi bazı sorular yönelttik.
“BENİM İÇİN BİR ONUR VESİLESİDİR”
Samimi cevaplar veren Hüseyin Çetiner, “Öncelikle Zeytinburnu ilçemizde yaptığınız gözlem ve saha çalışmalarınızdan dolayı size teşekkür ederim.
Bir çok kişiden adımızın Belediye başkanlığı için geçtiğini sizden duymak benim için bir onur vesilesidir.
Bizim amacımız halkımıza yararlı ve faydalı olmaktır.Daha önce buranın kitabını yazdım ve burası ile alakalı ancak ciddi bir bütçe ile yapılabilecek güzel bir belgeseli kendi maddi ve manevi imkanlarım ile hazırladım.
Bu çalışma ve çabalarımı gören başta platformdaki 13 arkadaşım bizde maddi olarak üzerimize düşeni yapalım dedikleri halde hiçbir kimse ve kurumdan bir kuruş para almadım, almıyorum ve almayacağım inşallah.
Şu an arkadaşlarım ile bir durum değerlendirmesi yapmadan adayım demek bana doğru gelmiyor.
Ancak Zeytinburnu gibi güzel ve değerli bir ilçe belediye başkan adaylığı için hiçbir fani buna bigane kalamaz demekle yetineyim.
İnşallah ilerleyen süreçlerde siz basın mensuplarımız ile bir araya gelerek kararımızı vermiş olacağız.”
Hayatını Zeytinburnu’na vakfeden Gazeteci yazar Hüseyin ÇETİNER 1988 yılından bu yana Zeytinburnu ilçesinde yaşıyor.
Çetiner,1972 Yılında Malatya’nın Kale ilçesine bağlı eski ismi ile Pirot,yeni ismi ile Kıyıcak köyünde doğdu.
İlkokulu doğduğu Kıyıcak Köyü’nde bitirdi.
1988 Yılında Zeytinburnu ilçesine yerleşti.
Ortaokulu eski ismi ile Cağaloğlu Mahmutpaşa yeni ismi ile Büyük Reşit Paşa Ortaokulu’nda tamamladı.
Lise tahsilini ise tarihi Pertevniyal Valide Sultan Lisesinde tamamladı.
Üniversite Eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı.
Çetiner’in yazdığı Malatya isimli eserinin ilk basımı 1993’de yayınlandı. 4. Basımı ise 2005 yılında yayınlandı halen bu baskı satışta.
‘DOĞDUĞU YERİ’ DE ‘DOYDUĞU YERİ’ DE YAZDI
Yıllarca üstünde çalıştığı “Gelişim ve Değişim Tarihi İçinde Zeytinburnu” isimli kitabı Mart 2008 yılında yayımladı.
2016 yılında ise ilçenin tarihi mekanlarını ve ebedi şahsiyetlerini daha çok kişiye tanıtmak için Zeytinburnu sevdalısı 13 arkadaşı ile beraber Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP)’nu kurdu.
Hüseyin Çetiner “kendimi Zeytinburnu’na vakfettim” sözü ile de sahip olduğu gazeteler, haber portalları, Youtube kanalları ve sosyal medya hesapları ile Zeytinburnu’nu yıllar boyunca milyonlarca kişiye tanıttı ve halen de tanıtmaya devam ediyor.
Zeytinburnu ile alakalı kitap yazan tek kişi olan Hüseyin Çetiner’in adı adeta Zeytinburnu deyince ilk akla gelen kişiler arasında yer alması Çetiner’i çok mutlu ediyor.
Çetiner evli, 3 kız, bir erkek evlat babasıdır.
İngilizce bilen Çetiner işim gücüm Zeytinburnu diyerek yaşamına devam ediyor.