X'te faaliyet gösteren Muhbir isimli sayfanın iddiasına göre, eski Terörle Mücadeleden Sorumlu Emniyet Genel Müdür YardımcıMustafa Gülcü, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"NE BİR BAKAN NE BİR MÜSTEŞAR VARDI"

Herkes serinleme beklerken kötü haber; Daha sıcak olacak Herkes serinleme beklerken kötü haber; Daha sıcak olacak

Gülcü'nün iddiasına göre, 15 Temmuz gecesi kritik anlarda yetkili makamlardan hiçbir emir alınamadı. Gülcü, "O gece emir verecek kimse ortada yoktu. Ama şimdi konuşuyorlar, ‘ben şunu yaptım, bunu yaptım’ diyenlerden hiçbirisi o gece yoktu. Her şeyi biz kendi başımıza yaptık. Başımızda ‘şunu şöyle yapın’ diyen ne bir bakan ne de bir müsteşar vardı," dedi.

Gülcü'nün şunları söylediği iddia edildi;

"O gece emir verecek kimse ortada yoktu. Her şeyi biz kendi başımıza yaptık. Başımızda ‘şunu şöyle yapın’ diyen ne bir bakan ne de bir müsteşar vardı."

Gülcü'nün bu açıklamaları, 15 Temmuz gecesi yaşanan kaos ve belirsizliğin boyutlarını gözler önüne sererken, yetkili makamların darbe girişimi sırasında nasıl bir tutum sergilediği konusunda da soru işaretleri uyandırıyor.

Bu iddialar, 15 Temmuz gecesi ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi görünüyor. Gelişmelerin nasıl şekilleneceği ve yetkililerin bu iddialara nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Editör: Editör Yazar