BELEDİYE

Akgün: Sansür halen gazetecilerin önünde engel

Basın Platformu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü makamında ziyaret etti. 24 Temmuz Basın Bayramı’na ilişkin mesajlar veren Akgün, “Sansür halen gazetecilik mesleğinin önündeki en büyük engel” dedi.

Abone Ol

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Akgün, basın özgürlüğü konusunda Türkiye'de hala ciddi sorunlar olduğunu belirterek, gazetecilerin mesleki faaliyetlerini özgürce yürütemediklerini vurguladı.

“SANSÜRSÜZ GAZETECİLİK DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR”

Ziyarette gazetecilere hitaben konuşan Akgün, "Ne yazık ki, hala bazı kesimlerde basın özgürlüğü tam anlamıyla sağlanmış değil. Gazetecilerin haber yapma süreçlerine müdahaleler olmakta ve bu mesleği icra etmelerine engeller çıkarılmaktadır" dedi. Akgün, basın mensuplarının toplum adına önemli bir görevi üstlendiğini ve bu görevlerini engelsiz bir şekilde yerine getirebilmelerinin demokrasinin gereği olduğunu vurguladı.

“BÜYÜKÇEKMECE OLARAK BASIN EMEKÇİLERİNİN DESTEKÇİSİYİZ”

Başkan Akgün ayrıca, yerel yönetim olarak basın özgürlüğünü desteklediklerini ve her zaman gazetecilerin yanında olduklarını ifade etti. "Basın mensuplarının haber yaparken herhangi bir baskı altında olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede, Büyükçekmece Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

24 Temmuz'ın Basında Sansürün Kaldırılışı olarak kutlanmasının önemine de değinen Akgün, basının özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu ve bu değerin her zaman korunması gerektiğini belirtti. Sümeyra Duğan