BELEDİYE

AKSU’LU SARIYER’DE İBB TAM GAZ

Sarıyer'de değişim rüzgarı esiyor: Meydan düzenlemeleri, asfalt çalışmaları ve çiftçilere fide desteği ile ilçe baştan sona yenileniyor. Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, 29 Ekim'de yenilenen Saryer Meydanı’nın açılışını yapmayı hedefliyor.

Abone Ol

Mustafa Oktay Aksu’nun Kartal Belediye Başkan Yardımcılığı’nın ardından 31 Mart seçimlerinde kendi ilçesi Sarıyer’de Belediye Başkanı seçilmesiyle ilçede büyük bir değişimin sinyalleri verilmeye başlandı. Aksu yönetimindeki Sarıyer Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ilçedeki her sokağa ve her canlıya dokunulmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde ilçenin içme suyu hatlarındaki sorunlardan ulaşıma kadar pek çok soruna dokunulan bu iş birliği hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde meydan düzenlemesi, asfaltlama çalışması ve fide dağıtımı yapıldı.

SARIYER MEYDANI’NIN YÜZDE 65'İ TAMAMLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi iş birliğiyle yeşil alan, tören ve etkinlik alanı, oturma alanı ve çocuk eğlence alanı olarak yeniden planlanarak güçlendirme çalışmaları başlatılan Sarıyer Meydanı’nın yüzde 65’lik kısmı tamamlandı ve zemin çalışmalarına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, “Meydanımızın ciddi bir altyapı sorunu vardı. Meydan düzenleme çalışmalarının uzun sürdüğünü düşünen komşularımızın bunu bilmesini istiyoruz. Altyapı süreci zaman isteyen bir süreç. Önce hep beraber bunu düzelttik. Çalışmalarda zemin düzenlemelerine başlandı. Hedefimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı hep beraber yeniden düzenlenen meydanımızda coşkuyla kutlamak olacak. İnşallah büyük bir açılış gerçekleştireceğiz” dedi.

SARIYER’DE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sarıyerlilerin seçim çalışmaları sırasında yol bakım ve yenileme çalışmalarıyla ilgili yoğun şikayetlerini dinleyen Başkan Aksu, bu şikayetlere müdahale etmeye devam ediyor. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, “Göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimleriyle bir araya gelerek istişare toplantılarımızı yaptık. Bu toplantılarda hangi cadde ve sokaklarımızın yenilenmesi gerektiğini tek tek belirledik. Ekiplerimiz, yollarımızı daha güvenli ve modern hale getirmek için özveriyle çalışıyor. Ulaşımda güvenliği ve kaliteyi artırmak adına çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bu projeye verdikleri katkı için İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İBB yöneticilerine ve sahada çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ederiz. Yol bakım çalışmalarıyla birlikte ilçemizin en önemli caddelerini ve yollarını yenilemek amacıyla şimdiye kadar 37 bin ton asfalt döküldü. Toplamda 40 bin ton asfaltın kullanıldığı çalışmalarımızda altyapı çalışmaları da beraberinde yürütülüyor. Sarıyerimize hayırlı olsun” dedi.

İBB’DEN SARIYERLİ ÇİFTÇİLERE KIŞLIK 315 BİN 800 FİDE DESTEĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un kırsal mahallelerinde tarımsal üretimi desteklemek amacıyla ilk kez 2020 yılında hayata geçirdiği çiftçilere fide desteği kapsamında Sarıyer Gümüşdere’de tarımsal üretim yapan 105 çiftçiye yaklaşık 315 bin 800 kışlık fide dağıtıldı. Çiftçileri destekleyerek tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Gümüşdere’de 105 çiftçiye ücretsiz olarak yaklaşık 315 bin 800 adet kışlık fide dağıttı. Fide desteğinden yararlanan Sarıyerli çiftçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği önem ve kendilerine verilen desteklerden çok memnun olduklarını dile getirdiler.

TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM