Kurban Bayramında izinsiz kurban kesimini önlemek ve yasal olmayan her türlü işlemleri engellemek için Ataşehir’de zabıta ekipleri harekete geçti. Gece ve gündüz olmak üzere denetimlerini sürekli gerçekleştirecek olan 80 kişilik ekip, hayvanların belgelerini tek tek denetleyecek ve kaçak kesime izin vermeyecek.

“GECE, GÜNDÜZ” GÖREVDE

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 80 kişilik kadro,  5 kurban satış ve kesim yerinde incelemelerini yapacak.  Her kurban satış ve kesim yeri için 7 kişilik zabıta ekibi bulunduran Ataşehir Belediyesi, gündüz ve gece olmak üzere denetimlerini sürdürecek.

Yasal olmayan hiçbir işleme izin vermeyen ekipler, kurban sevklerine ilişkin yol denetimlerinde bulunarak kurbanlık hayvanların belgelerini tek tek denetleyecek. Belgelerin bulunmaması halinde cezai işlem uygulanacak.

Başkan Balcıoğlu, Hemdem Sanat Akademisi'ni Ağırladı Başkan Balcıoğlu, Hemdem Sanat Akademisi'ni Ağırladı

ANLIK ŞİKAYETLERE HIZLI ÇÖZÜM

Oluşturulan gezici ekipler ise, Kurban Bayramı süresince anlık gelen şikâyetlere hızlı bir şekilde müdahale ederek yerinde inceleme yapacaklar ve gerektiğinde cezai işlem uygulayacaklar. Şikâyetler üzerine adrese intikal eden ekipler, vatandaşların huzurunu sağlamak için kararlı ve özverili bir şekilde çalışmalarını yürütecekler.

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta müdürlüklerinin iş birliğiyle; Kurban Bayramı boyunca denetimler sürecek, kurbanlık hayvanların sağlık kontrolleri yapılacak. Hijyen şartlarının sağlanması için de satış ve kesim yerleri düzenli olarak dezenfekte edilecek. Ayrıca kaçan hayvanlar için kurulan ekiplerle de, olaylara anında müdahale edilecek.Formun Üstü

Editör: Editör Yazar