İstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde bulunan 7 katlı bir bina, gece saatlerinde kısmen çöktü. AFAD ekipleri, bina enkazında dinleme yaptı ve enkaz altında kimsenin olmadığını tespit etti. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "1970 yılında yapılan binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalan kimse bulunmamıştır" denildi.

ÇATIRTI SESLERİYLE UYANDILAR, BİNAYI BOŞALTTILAR

Özgür Özel'den yol haritası; CHP mültecileri nasıl gönderecek? Özgür Özel'den yol haritası; CHP mültecileri nasıl gönderecek?

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, olay yerinde mahalle sakinleriyle konuştu. Bir bina sakini, gece saatlerinde çatırtı sesleri duyduklarını ve saat 04.30 sularında binayı boşalttıklarını belirtti. Çöken binanın resmi kayıtlarda 4 katlı olduğu, ancak 1994 yılında kaçak olarak 3 kat daha eklendiği ortaya çıktı.

ÇÖKME TEHLİKESİ ÇEVREDEKİ BİNALARI DA BOŞALTTI

Bahçelievler, Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan 7 katlı bina, bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Binanın 4 katlı olarak inşa edildiği, ancak 1994 yılında 3 katın kaçak olarak eklendiği öğrenildi. Çökme tehlikesi nedeniyle çevredeki bazı binalar da boşaltıldı.

VALİLİK: ÇÖKEN BİNADA ENKAZ ALTINDA KİMSE YOK

İstanbul Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada, "1970 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye, 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalan kimse bulunmamıştır. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır" denildi.

BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR: KAÇAK KATLAR YIKILDI

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "Çöken binanın 3 katı 94'te kaçak yapılmış. Çok çabuk davranmışlar ve binayı hızlıca boşaltmışlar. Vatandaşlarımıza bir şey olmaması tek temennimiz. Enkazda kimsenin olmadığı netleşti. Çöken binamız ve etrafındaki 3 binayı boşalttık, oradaki vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Binada 9 daire var" dedi.

DEHŞETİ YAŞAYAN VATANDAŞLAR: EVLERİMİZ SALLANDI

Çevrede yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları dehşeti anlattı. Çökme nedeniyle kendi evinin de hasar gördüğünü söyleyen Ayhan Taşkın, "Ben hemen yan binada oturuyorum. Bizim binamızda da büyük hasar var. Yatak odası komple gitti. O anda uyuyorduk. Bir gürültü duydum, kalktım. Duvar gittiği gibi zor kurtardım çocukları. Çok korktuk. Kapıyı kırdım, çocukları yatak odasından çıkarttım" dedi.

Editör: Yusuf Hakkı Doğan