BELEDİYE

Bakırköy’de İETT ile ulaşımda yenilikçi çözümler geliyor

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği İETT- ilçe Buluşmaları kapsamında Bakırköy Belediyesi Başkanlık Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Bakırköy ilçesinde toplu ulaşım konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Abone Ol

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile ilçe belediyeleri arasında, toplu ulaşım konusunda yaşanılan problemlerin, taleplerin ve beklentilerin görüşüldüğü kısa, orta ve uzun vadeli çözümlerin üretilmesi amacıyla “İETT-İlçe Belediyeleri Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen toplantıların adresi bu kez Bakırköy oldu. Bakırköy Belediyesi Başkanlık Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmaya Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İETT Genel Müdür Yardımcıları Şükrü Yılmaz, Onur Temurlenk, Ulaşım Planlama Daire Başkanı Yusuf Limon, belediye meclis üyeleri, Bakırköylü muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaş katıldı. 

‘YENİ ÇÖZÜMLER ÖNCELİĞİMİZ’

“Köklü tarihi ve İstanbul’un en eski ve en güçlü ulaşım kuruluşu olan İETT’yi Bakırköy’de ağırlamaktan gurur duyduğunu dile getiren Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “İETT’nin yoğun hizmetine rağmen belli bölgelerde hızlı ve etkin çözümler bulmamız gereken sıkıntıları görüşmek için burada toplandık. Ulaşım Daire Başkanlığımızla yaptığımız görüşmeler ve yürüttüğümüz ölçümleme çalışmaları sonucunda da birtakım kararlar aldık. Belli noktalarda süren yoğunluklara dönük yeni çözümler, durakların yenilenmesi, ihtiyaç duyulan alanlarda ek seferler ve bütün halinde bunları ele almamız sürdürülebilir araç ve yaya ulaşım hattı oluşturmamız önceliklerimiz arasında. İşaret etmeye çalıştığım bu unsurlar ve rakamsal verilerle Bakırköy için sağlıklı bir ulaşım sistemine sadece ilçe sakinleri için değil İstanbul için de ne kadar kritik önemde olduğunu açıkça görüyoruz” dedi.

‘HEDEFİMİZ ENTEGRE ULAŞIM SİSTEMİ’

“İETT’nin plan ve projelerinin yanı sıra şüphesiz Büyükşehir belediyemizin ilgili diğer kurumlarının ulaşım altyapımız için de ele alacağız” diyen Ovalıoğlu, “Hedefimiz tüm kurumlarımızla entegre ulaşım sistemini geliştirmek ve ilçemize yeni açılımlar sunabilmek. Bu bağlamda yeni metro hatları, kavşaklar, zemin altı ve zemin üstü katlı otoparklar, Avrupa Bisiklet Yolu Ağı’na dönük düzenlemeler. Mikro mobilite   araçlar için güvenli güzergahlar, sahil yolu gibi önemli bölgelerde prestij yollarıyla yayaların ve araçların güvenli, kesintisiz ulaşımına el birliğiyle sağlamak için bugün buradayız. Sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun katılımcı demokrasi anlayışı doğrultusunda bugün İETT Genel Müdürü ve heyetini sizlerin talep ve görüşlerini almak için buraya davet ettik. Bu toplantımızın Bakırköy ulaşım altyapısını güçlendirmek için atacağımız adımların öncüsü olarak bize yeni fırsatlar sunacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

‘BAKIRKÖY’E POZİTİF ETKİSİ OLACAK’

Bakırköy’de amaçlarının okullar açılmadan önce ulaşımındaki sorunları ilk ağızdan alarak okullar açılana kadar, en acil olan ve en çok ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri yapmak olduğunu belirten İETT Genel Müdürü İrfan Demet de, “Tabi ki talepler alınacak bir kısmı belki gelecek haftadan itibaren iyileştirilecek, bir kısmı okullar açılmadan önce, bir kısmı da uzun vadede yapılacak işler olacak. Kesinlikle şunun sözünü vereyim bu toplantının sonunda Bakırköy ulaşımına pozitif etkisi olacak iyileştirmeler olacaktır” diye konuştu. 

VATANDAŞLAR TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Konuşmaların ardından Ovalıoğlu, Demet ve beraberindeki heyet vatandaşların öneri ve şikayetlerini dinleyerek bunlara yönelik çözüm adımlarının ne olacağını anlattı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ