Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali görkemli bir kortejle başladı. 35 ülkeden 500 sanat elçisinin katıldığı festivalde, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sanatçılarla birlikte barışın sembolü olan zeytin ağacı dikerek, tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdi. Misafir ülkelerin dans gösterileri ile devam eden programda sahne alan Kardeş Türküler ise Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı.

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali birbirinden renkli görüntülerle başladı. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârların katıldığı festivalde, Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile uluslararası kültürlere ait el emeği ürünlerin sergilendiği Zanaatkârlar Sokağı’nın açılışı gerçekleştirdi. Ardından Başkan Özer, misafir dans gruplarının katılımıyla, Havana Park’ta barışın sembolü zeytin ağacı dikerek, kardeşlik mesajları verdi. İlçede 4 gün boyunca sürecek olan festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Başkan Ahmet Özer'in 500 sanat elçisi ile sahnede barış ve kardeşlik halayları çektiği program misafir grupların dans gösterileri ile devam etti. Ardından sahne alan Kardeş Türküler ise kentin etnik dokusunu ortaya çıkararak festivale katılanlara keyifli bir akşam yaşattı.

“ESENYURT'UN GÜZELLİKLERLE ANILMASINI İSTİYORUZ.”

Festivale katılan Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Öncelikle festivali düzenleyen Esenyurt Belediyesi'ne çok çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz Esenyurt'un artık asayiş olaylarıyla, çeşitli sıkıntılarla anılmasını istemiyoruz. Biz Esenyurt'un güzelliklerle anılmasını istiyoruz. Kültürle, sanatla, edebiyatla, eğitimdeki başarılarımızla, şampiyonlarımızla, gençlerimizin yaptığı güzel işlerle anılmasını istiyoruz. Bu manada bu festivalin de amacımıza yönelik güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. İnşallah Esenyurt'ta bu tip etkinliklerin devamını diliyoruz. Biz de elimizden geldiğince bu çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz. Bir olduğumuz müddetçe bu tip etkinliklerin coşkuyla güzelliklerle kutlanmasını hep beraber sağlayacağız” dedi.

ANADOLU ATEŞİ SAHNE ALDI

Festivalin üçüncü gününde misafir grupların dans gösterilerinin ardından Anadolu Ateşi dans grubu sahne aldı. Dans ekibinin Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinliğe özel hazırladığı kareografi katılımcılardan büyük alkış aldı. Gösterileri büyük bir ilgiyle izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, grubun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’a günün anısına belediye kursiyerlerinin ürettiği el dokuması ipek halı hediye ederek, dansçılara çiçek verdi. Prof. Özer ayrıca Muharrem ayı dolayısıyla festivale katılan vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

İETT sordu, Sarıyerliler cevapladı İETT sordu, Sarıyerliler cevapladı

MANUŞ BABA’DAN HAYRANLARINA RESİTAL

Dans gösterilerinin ardından sanatçı Manuş Baba sahne aldı. Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcılara muhteşem bir akşam yaşatan Manuş Baba’nın şarkılarını binlerce kişi hep bir ağızdan söyledi. Festivale katılan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Ayyıldız, sanatçıya günün anısına çiçek takdim ederek, “Kültürün, sanatın başkenti Esenyurt’ta hoş geldiniz. Kıymetli Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’in sizlere selamını getirdim” dedi.

VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA BULUNDU

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Muharrem ayı dolayısıyla ilçenin birçok farklı noktasında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

FESTİVAL KANDEMİR KONSERİYLE SONA ERDİ

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali Tuğçe Kandemir konseriyle sona erdi. Festivale katılan sanat elçilerine sertifikalarını veren Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu festival kültürlerimize ait güzellikleri paylaşmanın yanı sıra bizimle onlar arasında bir gönül köprüsü kurdu. Şimdi onlar gönüllerine bizi nakşettiler ve gittikleri ülkelere bunu götürecekler” dedi.

Esenyurt Belediyesinin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali’nin son gününde sanatçı Tuğçe Kandemir sahne aldı. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârın katıldığı festivalde misafir grupların dans gösterilerinin ardından sertifika töreni düzenlendi. Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinlikte, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, misafir grupları tek tek tebrik ederek sertifikalarını verdi. Sertifika töreninin ardından sevilen sanatçı Tuğçe Kandemir’in performansıyla festivale keyifli bir kapanış yapıldı.

“HER BİR KÜLTÜRLE AYRI AYRI ZENGİNLEŞTİK”

Özer festival kapanışında şöyle konuştu; “Festivalde belediyemizin halk oyunları topluluğu da sahne aldı. Onları yürekten kutluyorum. Türk Halk Müziği Koromuz ve Gençlik Orkestramız da performanslarını sergilediler. Festival boyunca her bir kültürle ayrı ayrı zenginleştik. Bunun için bazı yerlere teşekkür borçluyuz. Başta yabancı misafirlerimizi yurtlarında ağırlayan sevgili İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum. Bize bu sahneyi tahsis eden Esenkent Kültür Sanat Vakfı yönetimine teşekkür ediyorum. Değerli Esenyurtlar bundan sonra Esenyurt kötü işlerle anılmayacak. Böyle güzel uluslararası işlerle anılacak. Bu festivalimizin ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, Edebiyat Festivali ve Kadın Emeğini Değerlendirme Festivali geliyor. Söz verdiğimiz gibi Esenyurt'u kültürün ve sanatın başkenti yapmaya kararlıyız.”

Prof. Özer ayrıca Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile görüştüğünü söyleyerek, Esenyurt’ta bir dans okulu açacaklarının müjdesini verdi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar