31 Mart yerel seçimlerinin ardından yerel yönetimlerde önemli kazanımlar elde eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, gazetemize konuk oldu.

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin sorularını yanıtlayan Kayabaşı, Başakşehir’deki son durumu ve Başakşehir Belediyesi ile aralarındaki ilişkiyi anlattı. Kayabaşı, “Büyükşehirde artık meclis çoğunluğuyla birlikte daha güçlüyüz bu durum Başakşehir Belediyesi’ni temkinli bir tavra sevk etse de yine kaçak yapılaşma ve bu kaçak yapıların tarikatlara, derneklere, yabancı göçmenlere tahsis edilme durumu gizli saklı bir şekilde devam ediyor.” dedi.

31 Mart seçimlerinden sonra nasıl bir Başakşehir var?

Nüfusun değişmesiyle beraber meclis üye sayısı 45'e yükselmişti. Şu an 17 tane meclis üyemiz var. Almış olduğumuz sonuçlar bizi Türkiye'de birinci parti yaptı ve güçlü bir şekilde iktidara doğru yürüyoruz.

Başakşehir'de 15 yıldan beridir Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelemiz Başakşehir alınana kadar devam edecektir. Çalışıyoruz, sahadayız.

Çekmeköy’ün ilk Taziye Evi açıldı Çekmeköy’ün ilk Taziye Evi açıldı

Çalışmalar nasıl gidiyor? Belediyeyle olan ilişkiler nasıl?

Yerel seçim sonrası Başakşehir Belediyesi esasında düzgün bir gündem getirmiyor. Daha öncesinde her meclis 10-15-20 maddelik gündemler varken şimdi bir iki maddeli gündemler geliyor. Başakşehir'in imarla ve bütçeyle ilgili çok büyük sorunları var. Şu an güçlü bir meclis yapımız var ve bu konularda ciddi takiplerimiz var. Geçmişte de bununla ilgili tespitlerimiz vardı. Mevcut yönetimde geçmiş dönemden gelen arkadaşların ve bizim desteğimizle güçlü bir meclis yapımız var. Belediye meclisi gündemi az tutuyor, bir iki gündemle geçiştiriyor toplantıları. Büyükşehir'deki meclis çoğunluğumuz olması, İBB’nin Cumhuriyet Halk Partisi'nde olması dengelerini bozuyor. Başakşehir Belediyesi'nin eskiden büyükşehirdeki meclis çoğunluğuna güvenerek birçok şeyi meclisten geçeceğine inanarak kendi çıkarları doğrultusunda kullanabiliyorlardı. Ama artık öyle bir şey yok, eskisi gibi rahatça at koşturamıyorlar.

İmar konusunda bölgenin bakir alanı çok. Tarikatlara verilen yerlerin olduğu iddia edildi. Bu konuda elinizde bir veri var mı?

Başakşehir'de şu an bu arazileri, daha önceki vakıflardan kalma yerlerin kimlere verildiğini ne şekilde verildiğini artık kontrol edemiyoruz. Başakşehir Belediyesi'nin sınırları içerisinde yabancı nüfus oranının İstanbul nüfusunun iki katına çıktığını görüyoruz. Bunu da sahil kesimlerine bakarak görebiliriz. Büyükçekmece, Avcılar, Arnavutköy gibi yerlerde ciddi anlamda, özellikle hafta sonları, bir yabancı istilası var. Aynı şekilde Başakşehir'de de bazı yerler bu şekilde istila altında. Ayrıca bu yerlerde tesisler onların hizmetinde ve çoğu da kaçak olarak çalışıyorlar. Seçim döneminde de gördük. O yüzden şu an Başakşehir Belediyesi'nde ne yapıldığı konusunda bizim de çok fazla bilgimiz yok, sürekli gizli saklı yapılan işler bunlar. Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Editör Yazar