BELEDİYE

Başkan İsmet Yıldırım: Şehitlerimize Minnet Borçluyuz

Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu 15 Temmuz gecesinde Ümraniye, hain darbe girişimine 8 şehit ve 114 yaralısı ile karşı koydu. Her yıl demokrasi zaferinin yeniden yaşatıldığı Ümraniye’de çeşitli anma, mevlit programları, sergiler ve seminerler düzenlenerek şehit ve gaziler minnetle anılıyor.

Abone Ol

Hafızalara demokrasi destanı olarak kazınan 15 Temmuz’da Ümraniye, 8 canını vatan için şehit verdi. 114 Ümraniyelinin de gazi olduğu 15 Temmuz, tüm dünyaya birlik ve beraberlik örneği oldu.

VATAN EVLATLARININ BİRLİK OLDUĞU GECE
15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye, hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış FETÖ mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, ülkenin demokratik yapısını ve anayasal düzenini hedef aldı. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen Türk milleti, demokrasisine sahip çıkarak 24 saat geçmeden bu hain girişimi bertaraf etti. FETÖ mensubu subayların, 15 Temmuz’da WhatsApp’ta oluşturdukları grup üzerinden kalkışmayı koordine ettikleri, yapılan yazışmalarda sivil vatandaşlara yönelik vur emri verdiklerini ve girişim başarısız olunca da kaçma planları yaptıkları ortaya çıktı. O gece 251 vatan evladı ülkesinin geleceği için şehit düşerken, 2 binden fazla kişi de yaralandı.

ÜMRANİYELİLER GÜNLERCE DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ
Ümraniye’den kadın, erkek, genç ve yaşlı demeden binlerce vatandaş çağrıya uyarak, vatanlarına sahip çıkmak için köprüye yürüdü. Ümraniye Belediyesi, kalkışmanın ilk anlarından itibaren bir kriz masası oluşturdu. Belediyeye ait iş makineleri çevreyolu giriş-çıkış noktaları ve askeri tesis önlerine konuşlandırılarak, askeri araçların geçişine kapatıldı. İlerleyen saatlerde Boğaziçi Köprüsü’nde çatışmanın şiddeti arttı. Her geçen saat daha da kalabalıklaşan köprüde, sivillerin üzerine darbeci askerler tarafından ateş açıldı. Taş ve sopalarla bu şiddetli saldırıya direnen vatandaşlar ellerinde bayraklarla tankların, tüfeklerin karşısına dikilerek, sabahın ilk saatlerine kadar hain askerlere karşı mücadele etti.

ÜMRANİYE’DE ÜLKESİNİN GELECEĞİ İÇİN ŞEHİT DÜŞEN KAHRAMANLARIN AİLELERİ UNUTULMUYOR
Ümraniye Belediyesi, her yıl 15 Temmuz’un yıl dönümünde demokrasinin korunması için verilen mücadelenin, sadece geçmişte değil, gelecekte de sürdürülmesi için birçok programa ev sahipliği yapıyor. Başkan İsmet Yıldırım’ın gazi ve şehit yakınlarına yaptığı ev ziyaretleri, şehit ve gazi yakınları için düzenlenen iftar ve yemek programları, mevlit programları, sergiler ve seminerler yapılmaya devam ediyor. Düzenlenen programlar sayesinde Türk milleti, 15 Temmuz'un acı hatıralarından güç alarak, demokrasi ve milli birlik yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor.

ŞEHİT AİLELERİMİZE NE YAPSAK AZ KALIR
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “15 Temmuz tarihte eşine az rastlanacak bir direniş örneğidir. Türk milleti, ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıkmıştır. Biz tarihimiz boyunca iki büyük bağımsızlık mücadelesi verdik; biri Kurtuluş Savaşı, diğeri de 15 Temmuz. Cumhuriyet tarihimize baktığımızda demokrasimizin defalarca birileri tarafından gasp edildiğini görüyoruz. 15 Temmuz gecesi de bu ülkenin vatandaşlarına mermi ve bomba yağdırıldı. 251 kardeşimiz o gece şehit düştü, yüzlercesi de yaralandı. Bugün bu ülke varsa, o geceki birlik ve beraberlik ruhuyla vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde o hain darbe girişimine hep birlikte dur deyip, karanlık planları olanlara çok büyük bir mesaj verdik” dedi.

“Şehitlerimize her zaman minnet borçluyuz” diyerek konuşmasına devam eden Yıldırım, “Ümraniye’deki hiçbir şehit ailemizi yalnız bırakmıyoruz, ziyaretlerimizi yapıyoruz. İftar programlarında bir araya geliyoruz. Onlara ne yapsak az kalır. Şehit ailelerimiz her zaman başımızın tacıdır. Gazi ve şehit aileleriyle düzenlediğimiz programlarda bir araya gelerek, mevlit okutuyoruz. O gece hain terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışmasında Ümraniye’nin 8 şehidi 114 de gazisi oldu. Allah o geceyi bir daha yaşatmasın” şeklinde konuştu.