BELEDİYE

Belediye başkanıyla ortak karar aldılar

‘Esenyurt Mahalle Buluşmaları’ Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde devam etti. Esenyurt Belediyesi tarafından mahalleye yeni kazandırılan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda gerçekleştirilen program Mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi gördü

Abone Ol

‘Esenyurt Mahalle Buluşmaları’ Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde devam etti. Esenyurt Belediyesi tarafından mahalleye yeni kazandırılan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda gerçekleştirilen program Mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi gördü. Toplantıya Selahaddin Eyyubi Mahallesi Muhtarı İlhan Aydın'da katılım sağladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve belediye birim müdürlerinin de katıldığı buluşmada vatandaşlar mahallede yaşadıkları sorunları başkana direkt olarak iletme fırsatı buldu.

Birim müdürleri ise vatandaşlardan gelen talep, öneri ve fikirleri dinleyerek not aldı. Buluşmada sorunların ortak akılla çözüleceği vurgusu yapıldı. Başkan Özer, halkın istemediği projeleri yapmayacaklarının altını çizdi. Vatandaşlar Özer’e yapılanlar için teşekkür ederken sorunları da dile getirdi.

MADDE BAĞIMLILARI SORUNU

Buluşma toplantısında ilk sözü alan bir mahalle sakini, madde bağımlılığı sorunu konusunda belediyenin yardımcı olmasını istedi. Parkta yasaklı madde satıldığını ancak mi çözüm sağlanamadığını söyledi. Bu sorunun üzerine söz alan Özer, “Bu konuyu Emniyet müdürümüzle görüştük. Kaymakamımız ile uyumlu çalışıyoruz Bu konuda üç şey öne çıkıyor. Polisiye tedbir, tedavi ve halkı bilinçlendirmek” dedi. Psikolog olduğunu söyleyen ve bağımlılığa karşı projelerini olduğu belirten bir kişi başkandan destek istedi. Özer, bu kişiye İlgili müdürlüğümüze başvurun. Destek verelim” cevabını verdi.

PAZAR YERİ MÜJDESİ VERDİ

Özer, mahallemize imar ve ifraz istiyoruz diyen bir vatandaşa ise bu konuda yapılan çalışmaları anlattı. Başka bir vatandaşın pazarımız yok, dolmuşumuz yok. Belediye otobüsü ve çöp arabası sorunumuz var sözlerine karşı Özer, “Pazar yeri taleplerini değerlendirdik. 1343 nolu sokakta pazar hizmete açılacak” dedi. Mahallede istenmeyen temizlik şantiyesinin taşınacağını hatırlattı. Alınan yeni çöp kamyonlarını söyledi. Özer, bir vatandaşın evimiz tahliye ediliyor. 20 nüfusun sesi duyulmuyor serzenişine ise konuyu bildiğini konu ile ilgileneceğinin sözünü vererek cevap verdi.

EĞİTİME SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ

Bir mahallelinin okulumuzun üzerinden yüksek gerilim hattı geçiyor, okulumuza eroin alanlar girmiş sözleri üzerine Özer, “Okullar milli eğitimin işi buna rağmen biz yardımcı oluyoruz. Bunu milli eğitim ile konuşalım. Bu doğrudan bizim işimiz değil ama buna sırtımızı dönemeyiz” dedi. Mikrofonu alan bir çocuk ise parka havuz istedi. Başka bir mahalleli ise hayvan barınağının mahalle arasında olmaması gerektiğinin altını çizerken bir başka mahalle sakini başkanları seçimden seçime görüyorduk siz seçim olmadan da yanımızdasınız söyleminde bulundu. Vatandaşlar ulaşımdan yana şikâyetlerinin olduğunu mahallede yapılan parkın korunmasına gerektiğine de dikkat çektiler.

MAHALLEYE YAPILANLARI ANLATTI

Özer mahalle sakinlerine Selahaddin Eyyubi mahallesinde yapılanları da anlattı. Özer, Mahalleye 6 ayda 7482 ton asfalt döküldüğünü, 9376 metrekare alanda yol düzenlemesi yapıldığını, parke ve taş düzenlemesi, peyzaj ve düzenleme, tanker ile sulama. Yol yıkama katı atık ve çöp toplama ve 29 adet camide hizmet verildiğini, gıda kolisi yardımında bulunulduğunu, fatura ve kira desteği verildiğini, bebek bezi yardımı yapıldığını da söyledi. Açık hava sineması etkinliği, 1200 kişiye eğitim bursu verildiği, sokak hayvanlarına mama dağıtımı yapıldığını da söyledi. Özer, İBB ile çalıştıklarını mahalleye bir de mesire alanı kazandıracaklarını ifade etti. Mimar Sinan Parkı 3. Etabı için çalışma yapıldığının altını çizdi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Özer sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin için çalışıyoruz. Eksiklerimiz olabilir biz gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Köpeklerle ilgili Esenyurt'ta 10 bin köpek var. İstanbul’un yükünü Esenyurt çekiyor ve köpekler buraya atılıyor. Çöpleri de atanlar var ‘biz kimsenin çöp kutusu değiliz.’ 3. Bölge belediyeleri olarak anılan köpek sorunu ile ilgili ortak çözüm arıyoruz.