İBB öğrenci yurtları sayısı artıyor İBB öğrenci yurtları sayısı artıyor

İBB İstanbul Vakfı çatısı altında, Dr. Dilek Kaya İmamoğlu öncülüğünde yürütülen Büyüt Hayallerini projesi, maddi imkanları yetersiz kız üniversite öğrencilerine burs desteği sağlamaya bu yıl da devam ediyor. Büyüt Hayallerini Eğitim Bursu başvuruları başladı. 15 Eylül’e kadar sürecek başvuralar İstanbul Vakfı internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı çatısı altında yürütülen Büyüt Hayallerini projesi, bu yıl da İstanbul’da okuyan üniversiteli kız öğrencilerine eğitim bursu vermeye devam ediyor. Büyüt Hayallerini projesi, Dr. Dilek Kaya İmamoğlu öncülüğünde, İstanbul Vakfı çatısı altında 2021 yılında hayata geçti. Projenin ilk ürünü olan İlham Veren Adımlar kitabının satışından elde edilen gelir ve destekçilerin bağışlarıyla 2023-2024 öğretim yılında 3000 üniversiteli kız öğrenciye burs verildi.

BAŞVURULAR 15 EYLÜL’E KADAR

Proje kapsamında 2022-2023 öğretim yılında 500’ü 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden etkilenen afetzede olmak üzere, toplam bin 500 üniversiteli kız öğrenciye burs desteği sağlandı. Bu yıl, Büyüt Hayallerini Eğitim Bursu başvuruları ise 9 Eylül’de başladı. 15 Eylül, saat 23:59’a kadar devam edecek başvuralar İstanbul Vakfı'nın internet sitesi üzerinden yapılıyor.  Büyüt Hayallerini projesi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu öncülüğünde, İstanbul Vakfı çatısı altında 2021 yılında hayata geçti. İlk ürünü İlham Veren Adımlar kitabının satışından elde edilen gelir ve destekçilerin bağışlarıyla 2023-2024 öğretim yılında 3000 üniversiteli kız öğrenciye Büyüt Hayallerini Eğitim Bursu desteği sağlandı. Kitap bugüne kadar 6. baskı ile 135 bin adet baskıya ulaştı. Hem kitap geliri hem bağışlarla 2022-2023 öğretim yılında ise 500’ü 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden etkilenen afetzede olmak üzere toplam 1500 üniversiteli kız öğrenciye burs desteği verildi. Büyüt Hayallerini, istihdam desteği ile de bursiyerlerine ek gelir yaratacak iş imkanları sağlıyor. Gençlik etkinlikleri ve paylaşım ağıyla bursiyerlerinin sosyalleşmesini ve motivasyonunu desteklemeye devam ediyor. 

Editör: HABER MERKEZİ