BELEDİYE

Çebi’nin A Takımına yeni bir isim daha eklendi

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece siyasetine son yıllarda dahil olmuş olan genç bir kadın siyasetçiyi ekibine kattı. Yaklaşık bir yıl öncesine kadar bir partide ilçe başkanlığı görevini yürüten avukat Eda Ateş Adıyeke, belediye başkan danışmanı olarak atandı.

Abone Ol

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, başkanlığının ikinci döneminde A takımını genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde meclis üyesi Mahmut Sedat Özkan dışındaki başkan yardımcılarını bürokratlardan seçen ve 5 yıllık hizmet dönemini 4 başkan yardımcısı ile tamamlayan Çebi’nin, yeni dönemde strateji değiştirdiği gözleniyor. Belediye başkan yardımcısı sayısını 4 meclis üyesi ve 3 bürokrat ataması yaparak 7’ye çıkaran Kemal Çebi, danışman kadrosunda da sayıyı artırdı. Son olarak avukat Eda Ateş Adıyeke, Küçükçekmece Belediye Başkan Danışmanı olarak ekibe dahil oldu. Ateş Adıyeke, yaklaşık bir yıl öncesine kadar Küçükçekmece ilçesinde aktif siyaset yürütüyordu ve partisinde ilçe başkanlığı görevindeyken parti üyeliğinden istifa etmişti. Ateş Adıyeke, bu hafta başında Küçükçekmece Belediye Başkan Danışmanı olarak göreve başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.

EDA ATEŞ ADIYEKE KİMDİR?

Avukatlık mesleğini 12 yıldır sürdüren Eda Ateş Adıyeke, İstanbul 1 No'lu Barosu’nun çeşitli komisyonlarında da çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Hukuk Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından gayrimenkul değerlemesi ve finansmanı ile siyaset bilimi ve ekonomi alanlarında yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Halen kentsel dönüşüm hukuku doktora eğitimi devam etmektedir. 10 yıldır Küçükçekmece İstasyon Mahallesi’nde ikamet eden Ateş Adıyeke, evli ve iki çocuk annesidir. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ