Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez geçtiğimiz hafta mahalle buluşmaları kapsamında Ömerli, Koçullu, Sırapınar ve Hüseyinli Mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Bu buluşmalarda gelen talepleri uygulamaya alarak sorunları çözmeye başlayan  Başkan Çerkez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda önemli bir müjdeyi paylaştı. Geçtiğimiz yıllarda köy statüsünde olan, merkeze uzakta bulunan Ömerli, Koçullu, Sırapınar ve Hüseyinli Mahallelerinden okullarına gitmek isteyen öğrenciler için mahalle meydanları ile  muhtarlıklar önünden her sabah 06:30’da Madenler Meydanı’na ücretsiz servisler kaldırılacak.

Beşiktaş’ta yeni atamalar yapıldı Beşiktaş’ta yeni atamalar yapıldı

ÇERKEZ: GENÇLER BİZİM BAŞIMIZIN TACI

‘Gençler bizim başımızın tacı’ diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Çerkez “ Geçtiğimiz hafta merkeze uzak olan mahallelerimizi ziyaret ettik. Halk günü değil halkın günü dedik. Komşularımız sağ olsunlar bu toplantılara katılıp mahallelerinin ihtiyaç ve taleplerini iletti. Bizde hepsini tek tek not aldık. Notlarımız arasına aldığımız eksikleri öncelik sırasına göre bir bir halletmek için kollarımızı sıvadık. Bölgedeki öğrencilerimiz ve velilerimiz okullarına ulaşırken yaşadıkları sıkıntılardan bahsettiler. Eğitim konusu aksamaya gelmez dedik. Bundan sonra her sabah arkadaşlarımız Ömerli, Koçullu, Sırapınar ve Hüseyinli Mahallelerinde muhtarlıklar önünden ring seferler düzenleyecek. Komşularımıza öğrenci kardeşlerime hayırlı olsun. Her zaman yanlarındayız “ ifadelerini kullandı.

MAHALLE MUHTARLARI DA MUTLU

Hüseyinli Mahalle Muhtarı İlhan Kılınç,”  Belediye Başkanımız Orhan Çerkez, bizi dinlemek, sorunlarımızı not almak için mahallemize geldiğinde kendilerine bu konuyu söylemiştik. Sağ olsun bu kadar kısa zamanda çözüm üretilmesi çok önemli. Başkanımıza konuyu hem biz hem de mahalleli söylediğinde, uzun vadede çözüleceğini düşünmüştüm. Kısa sürede çözülmesi mahallede mutluluk yarattı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Sırapınar Mahalle Muhtarı Nejat Girgin,” Mahallemizde yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de çocuklarımızın zamanında okula yetişememesiydi. Bazı komşularımız çocuklarını sabah kendi olanaklarıyla götürüyordu okula. Başkanımızın sorunu hızlı çözmesi memnuniyet verici. “ dedi.

Koçullu Muhtarı Mitat Şimşek,” Çocuklarımızın okullarına güvenli ve konforlu gitmeleri çok önemli. Bazen Çekmeköy’e veya başka ilçelerde gidecekleri okullar için araç bulamıyordu evlatlarımız. Otostopla giden evlatlarımız oluyordu. Yıllardır bu konuda çözüm bulunması isteniyordu komşularım tarafından. Bu sorunu çözen Başkanımız Orhan Çerkez’e mahallelimiz adına şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.

Ömerli Mahalle Muhtarı Hüseyin Uygun, “ Yıllardır istediğimiz bir talebin yerine getirilmiş olması memnuniyet verici. Aileler büyük bir kaygı içerisindeydi. Çocukların sabah okula gitmesi, mahalle halkında travmaya neden olmuştu. Başkanımız Halkın Günü’nde bu konuyu çözeceğini belirtmişti. Bu kadar kısa sürede çözülmüş olması mahallemizde büyük bir sevinç yarattı.” Diyerek duygularını ifade etti.

Editör: Editör Yazar