BELEDİYE

CHP'li belediyede 'Süleymancılar' izi

Bundan sekiz yıl önce AK Parti'li belediyenin dini grup olarak bilinen Süleymancılar'la gerçekleştirdiği etkinlik bu kez CHP'li belediye döneminde gerçekleştirldi. CHP'li belediyenin tavrının ardından İmamoğlu'nun açıklamaları da akla geldi

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönettiği Beykoz Belediyesi'nde gerçekleştirilen hayır etkinliğinde Süleymancılar grubunun olması kamuoyunda tartışma konusu yarattı.

Yaşanan bu durum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkaı Ekrem İmamoğlu'nun sözlerini hatırlattı. İmamoğlu şu cümleleri kurmuştu: "Cemaatlerin faaliyetleri var. Bu ülkenin temel duruşlarına aykırı davranmayan faaliyetleri varsa İçişleri Bakanlığı vesaire iznini almış, ki yüzlerce yıllık tarikatlar var İstanbul’da, çok derin felsefesi olan. Görüştüğüm insanlar, yetkilileri oldu. İsimlerini vermem. Üç tane vakfı, beş tane vakfı çek al olmaz. Büyükşehir belediyesinin kaynaklarını birkaç vakfa niye aktaralım? Her vakfın, derneğin, kamu yararına kurumun geniş, faydalı çalışmaları var. Vakfa, derneğe değil sadece torpile karşıyım.”

'Hayır Çarşısı' organizasyonunda Süleymancıların Beykoz ilçe sorumlusu Ahmet Karahan'da ile Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler yan yana geldi.

Fotoğraf: Dost Beykoz

Gazeteci Yılmaz Özdil hayır etkinliğinin dini bir cemaat olarak bilinen Süleymancılarla birlikte gerçekleştirildiğini aktardı.

Belediye kaynakları, kermes organizasyonundaki kişilerin "Süleymancılar" grubundan olup olmadığına dair soruya ise, "Sonuçta burası kaymakamlıktan, belediyeden resmi izinle açılan bir yer. Başkan da gitmiş onu açmış" ifadeleriyle yanıt verildi.

Kermes, en son 8 yıl önce Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) döneminde yapılmıştı.