BELEDİYE

Çiftçinin dostu Erhan Güzel ayçiçeği hasatı yaptı

'Ayçiçek Hasat Bayramı' programı, Çatalca'nın Nakkaş Mahallesi’nde düzenlendi. Kendisi de çiftçi olarak yetişen Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel katıldığı “Ayçiçek Hasat Bayramı” programında biçerdövere binerek hasat yaptı.

Abone Ol

'Ayçiçek Hasat Bayramı' programı, Çatalca'nın Nakkaş Mahallesi’nde düzenlendi. Kendisi de çiftçi olarak yetişen Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel katıldığı “Ayçiçek Hasat Bayramı” programında biçerdövere binerek hasat yaptı.

Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Çatalca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Çalışkan, Nakkaş Mahalle Muhtarı İsmail Zeren ve İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdür Yardımcısı Mehmet Özgen’in de katılım sağladığı programa ilgi yoğun oldu.

Ayçiçek Hasat Bayramı Ertuğrul Kalkan'ın sunum konuşması ile açıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  ilk sözü Çatalca Yağlı Tohumlar Kooperatifi Müdürü Hüsmen İlhan aldı,

İTHALATÇI KONUMDAN KURTULABİLİRİZ

Konuşmasına katılan herkese teşekkür ederek başlayan Çatalca Yağlı Tohumlar Kooperatifi Müdürü Hüsmen İlhan "Ayçiçeği üretimi ülkemiz adına stratejik öneme sahiptir. Dünyada üretim açısından 6. sırada olmamıza rağmen kendi kendimize yeter noktada olmadığımız için halihazırda da dünyanın en büyük ithalatrçısı kounmundayız. Destekleme ve fiyat politikaları ile ülkemizin ithalatçı konumdan çokta zor değildir. Çünkü ülkemiz hem yetişmiş işgücü hem makineleşme hem de iklim anlamında bunun üstesinden kolayca gelebilecek bir ülkedir" dedi. İlhan, İstanbul ve Çatalca'nın verimli bir üretim yeri olduğunun alltını çizerken İBB'nin çiftçilere desteği için teşekkür etti.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP ÜRÜN

Hüsmen İlhan'ın ardından kürsüye gelen ve programa programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, "Ayçiçeği ülkemizin stratejik ürünlerinden bir ve kendi kendimize yeter durumda değiliz. İthalata dayalı politika sonlanmalı. Bize destek veren İBB ve Tarım Dairesi'ne, Çatalca Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Trakya Birlik beklentimiz doğrultusunda fiyat açıkladı ama fiyat artmaya devam ederken Trakya Birlik'te aynı noktada kalıyor. Biz çiftçiler bu fiyatın tekrar değerlendirilmesini istiyoruz" dedi. 

TARIM OLMAZSA HAYAT OLMAZ

Çetin'in ardından kürsüye gelen Çatalca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Çalışkan, 60 bin dönüm araziye ayçiçeği ekimi yapıldığını belirtti.  Çalışkan'ın ardından kürsüye gelen Nakkaş Mahalle Muhtarı İsmail Zeren ise "Tarım olmazsa hayat olmaz" diyerek tarımın önemine işaret etti.   

SÖZLEŞMELİ ALIM ÇALIŞMASI

İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdür Yardımcısı Mehmet Özgen çiftçilere olan desteklerin arttırılarak sürdürüldüğünü anlattı. İBB  olarak çiftçilerden sözleşmeli ürün alımı ile ilgili bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu. 

ÇİFTÇİMİZE DESTEK ARTIYOR

Daha sonra kürsüye gelen ve tüm çiftçilere bereketli bir hasat dönemi dileyen Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel “İlkokul da bize ülkemizin tarım üretiminde kendi kendine yeten bir ülke konumunda olduğu anlatıldı. Ama bugün çiftçilerimizin üretimden uzaklaştığı bir durumu yaşıyoruz. Hal böyleyken İBB sayın Ekrem İmamoğlu başkalığında çiftçiye olan desteğini arttırdı. Ben bütün çiftçi dostlarımıza katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ben de bu alanda ekip biçen biriydim. Özellikle karpuz eken bir aileysik. Üretmenin kıymetini en iyi bilenler Çatalca'nın çiftçi aileleridir. Biz bu üretimin içine kadın ve gençlerimizi de koymayı hedefledik. İBB'nin destekleri bizim için çok önemli. Tarımsal Daire Başkanlığına'da çok teşekkür ediyorum.  Ayçiçek tarlaları bizim için Trakya'nın petrolüdür" dedi.

'YASAK DAVASI' MESAJI

Erhan Güzel, Ekrem İmamoğlu'nun 'yasak' davası hakkında da konuşan Güzel, "Ekrem başkanımızın yanındayız" mesajı gönderdi.  Güzel, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışma imkanlarını, asri ve iktisadi tedbirlerle en yüksek seviyeye çıkarmalıyız." sözünü rehber edindiklerini hatırlattı. Konuşmasını Çatalca'nın ülkeye kattığı değerle sürdüren Güzel, Bu topraklarda alın teri döken çiftçilerimiz sayesinde sofralarımıza bereket, ilçemize değer katıyoruz. Topraklarından bereket fışkıran Çatalca’mızda, tarımsal üretimi desteklemeye, üreticimize uzanan el olmaya devam edeceğiz” dedi.

BİÇERDÖVERLE HASAT YAPTI

Konuşmalar sonrasında plaket takdimi yapıldı ve ardından edilen bereket duasıyla birlikte ayçiçek hasadı gerçekleştirildi.  Kendisi de çiftçi olarak yetişen Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel katıldığı “Ayçiçek Hasat Bayramı” programında biçerdövere binerek hasat yaptı.