Pahalılık nedeniyle zor günler geçiren Çıldır Gölü kenarındaki Ardahan'ın Çıldır İlçesi tarafında bulunan bütün işletmelerden alkollü içecekler toplatıldı ve işletmeler "bir daha satılmaması yönünde" uyarıldı.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı milyonlarca insanın uğrak yerlerinden biri olan Çıldır Gölü kıyısındaki işletmeler, ekonomik krizle birlikte zor ve sancılı günler geçirirken, alkol yasağıyla birlikte ikinci darbeyi de yemiş oldular.

Daha önce de Çıldır'ın eski kaymakamı tarafından aynı uygulama yapılmış, kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuş ve daha sonra yapmış olduğumuz haberler sonrasında bu yanlış uygulamadan vazgeçilmişti.

SÖZDE TURİZM KENTİ

Bu yazki festivalde Vali Bey'in, “yakın zamanda bölgede insan kalmayacak, gelin yatırım yapın, iş kurun, istihdam yaratın” çağrısı havada kaldı.

Milletvekillerinin, “bu güzelim yurdu boş bırakmayın, hiç olmazsa ata yurdunuzun bacasını tüttürün” sözleri de havada kaldı.

İhale canavarı 20 şirketten 8’i geçen yıl hiç vergi ödemedi İhale canavarı 20 şirketten 8’i geçen yıl hiç vergi ödemedi

Ardahan’ın ülke turizmindeki tek övünç kaynağı olan Çıldır Gölü kıyısında bulunan işletmeler, bu ileri-gerici mucitlerin yasağıyla birlikte hüsrana uğrayabilir.

Bu uygulama ile bazı işletmeler kapısına kilit vurabilirler. Birçok eve ekmek götüren çalışanlar işsiz kalabilir.

Sözde turizm adı altında devlet tarafından yapılan ve yapımına ruhsat verilen bu tezat uygulama, bölgesel turizmde büyük bir travmaya ve büyük bir hayal kırıklığına neden olabilir. Suat İncedere

Editör: Editör Yazar