Geçtiğimiz günlerde Suriye sınırında göçmen kaçakçılığı yaptığı suçlamasıyla tutuklanan Tuğgeneralin ardından Diyarbakır'da eski ilçe Jandarma Komutanı bir binbaşının uyuşturucu tarlası yaptığı ve güvenlik güçlerini bölgeyi temiz göstererek engellediği iddia edildi.

Sözcü'nün haberine göre, Diyarbakır'da devletin arazisine kenevir eken uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen büyük operasyonda, aralarında eski İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ç.S., astsubay eşi, bir yüzbaşı ve korucuların da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Komutan Ç.S. ile birlikte toplam 10 kişi tutuklandı.

Resim

Yapılan incelemelerde, Binbaşı Ç.S.’nin, zehir tacirlerine yapılacak operasyonları önceden bildirdiği, ev, işyeri ve yol aramalarında ve uyuşturucu sevkiyatında kolaylık sağladığı ortaya çıktı. İlçe Jandarma Komutanı Ç.S.’nin, göstermelik küçük çaplı operasyonlarla bölgeyi temiz gösterip, büyük operasyon hazırlığı içinde olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin çalışmalarını engellemeye çalıştığı belirlendi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, devletin arazisinde yasa dışı kenevir ekimi yapan zehir tacirlerine karşı yürütülen mücadelede, içerden yardım aldıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyonun başarıyla tamamlandığı ve adli sürecin başlatıldığı belirtildi.

Özgür Özel'den yol haritası; CHP mültecileri nasıl gönderecek? Özgür Özel'den yol haritası; CHP mültecileri nasıl gönderecek?

Bu olay, güvenlik güçleri içindeki bazı bireylerin yasa dışı faaliyetlere karıştığını ve uyuşturucu ticaretine göz yumduklarını gözler önüne sererken, KOM ekiplerinin kararlı çalışmaları sayesinde bölgedeki uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vuruldu.

Resim

Editör: Editör Yazar