Türk edebiyatında "Aşk Yazarı" olarak tanınan Mustafa Çifci, duygusal derinliği ve aşkı işlediği özgün eserleriyle okuyucularını büyülemektedir. Aşka dair yazdığı yazılarıyla basında “Aşk Yazarı Mustafa Çifci” olarak anılan yazar, edebiyatımıza birçok eser ve yüzlerce köşe yazısı kazandırmış bir isimdir. Türk edebiyatının aşk temalı eserlerinde en seçkin, en çok okunan ve en çok aranan yazarların başında gelen Çifci, tüm eserlerinde aşkın eskimeyen yüzünü nostaljik bir bakış açısıyla okuyucularına sunmaktadır. Yazdığı 25 kitabıyla geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı başarmıştır.


Mustafa Bey 20203 NİSAN 30x45 - Copy

PSİKOLOJİ UZMANI YAZAR

Mustafa Çifci, İşletme, Sosyal Hizmetler ve Sosyoloji lisans mezunu olup, aynı zamanda Psikoloji Uzmanlığı, Koçluk Mesleki Eğitmenliği ve NLP eğitimlerini tamamlamış, Yaşam Koçluğu sertifikasına sahip bir yazardır. Aşkın derinliklerini edebi eserleriyle keşfetmiştir. Son yıllarda gündemden düşmeyen Duygusal Ayrılık, Sevgi Yağmuru, Kalbime Dokunan Sözler ve Ne Yağmurlar Biter Ne de Ayrılıklar kitaplarında, insan ruhu ve aşk ilişkileri üzerine derin felsefi düşünceler sunarak okurlarının kalbine dokunmuş ve onlarla güçlü bağlar kurmayı başarmıştır.

KİTAPLARINDAKİ DERİNLİK

Yazdığı kitaplar sadece aşkı anlatmakla kalmayıp, aşkın insan hayatındaki yeri, etkisi ve dönüşümünü kapsamlı bir şekilde ele almaktadır. Duygusal Ayrılık eserinde insanın yalnızlığını, kişinin çıkmaz sokaklarından sevginin gücüyle nasıl mutlu bir yaşama döndüğünü anlatır. Çifci, eserlerinde toplumsal ilişkileri sorgulayan, aile ve aşk hayatında eksiklikler yaşayan insanların bu olumsuz taraflarını ve sevgi ile büyümenin yollarını anlatır. Ailede sevgi eksikliğinin, kardeşler arasındaki anlaşmazlıkların toplumsal huzursuzluğun temel kaynağı olduğunu ve duygusal ilişkilerde sevginin yapıcı gücünü örneklerle gösterir.


ESERLERİNDEN DOĞAN SORGULAMALAR

Aşk Yazarı Çifci’nin kitaplarını okurken ister istemez şu sorular aklımıza gelir:

“Hüznün uğramadığı bir yürek, acının yaşanmadığı bir aile var mıdır? İnsan yalnız mıdır?”

ÇOK YÖNLÜ ENTELLEKTÜEL BİR İSİM

Yazarlık kariyerinde aşkın dilini, insanın içsel yolculuğunu ve duygusal yoğunluğu işleyen Çifci, yalnızca edebi başarılarıyla değil, aynı zamanda bireysel gelişim alanında aldığı eğitimlerle de çok yönlü bir entelektüel olarak öne çıkmaktadır. Psikoloji ve sosyoloji alanındaki bilgilerini eserlerinde ustalıkla kullanarak okurlarına sadece duygusal bir hikâye değil, hayata dair derin içgörüler de sunmaktadır.

Özer'den  kitaplara 'ses' olun çağrısı Özer'den kitaplara 'ses' olun çağrısı

Kitaplarından Bazıları

Yazarın bugüne kadar yayınlanmış kitapları arasında çok satanlara girmiş, birden fazla baskı yapmış eserleri mevcut olup, son yıllarda gündemden düşmeyen eserleri şunlardır.

Duygusal Ayrılık (2023)

Sevgi Yağmuru (2023)

Kalbime Dokunan Sözler (2022)

Ne Yağmurlar Biter Ne de Ayrılıklar (2023)

Aşk Eski Bir Fotoğraftı (2014)

Aşkta Haram olmaz (2006)

Akıp Giden Hayat (2006)

Aşkım Gözyaşı Oldu (2006)

Aşk Olmayan Evlerin Kapılarına Kilit Vurulmalım(2007)

Adın Hüzün Olmasın (2007)

Bir Görüşte Âşık Olabilirsiniz Ama Asla Dost Olamazsınız (2008)

Beni Öyle Sev ki Aşk Eski Bir Tarih Olsun (2010)

Ellerini Bana Sakla (2001)

Aşkın Adı Sevişmek Değil (1999)

Aşk Bu İse (1997)   

Bahar Aşkı (1997)

Ceylan Gözlü Aydınlık (1998)

Editör: HABER MERKEZİ