Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, 2019 yılından bu yana yapılan çalışmaları özetleyerek,  Kent Konseyi'nin Türkiye’nin en kalabalık en organize olmuş kent konseylerinden biri olduğunu belirtti. Şu anda 33’e yakın çalışma meclisinin bulunduğunu ve bunlardan 7'sinin aktif çalıştığını söyleyen Dağ, mahalle meclislerinin önemine dikkat çekti. Namık Kemal Mahallesi'nde 70 kişilik bir çalışma grubunun aktif olarak çalıştığını ve dört pilot bölge seçtiklerini belirtti.

Dağ, kent konseyinin önceki ve mevcut belediyelerle uyum içinde çalıştığını ve bu uyumun birçok ortak çalışmada kendini gösterdiğini vurguladı. 45 kişilik yönetim kadrosunun alanlarında uzman kişilerden oluştuğunu söyleyen Dağ, basın grubunun da oluşturulduğunu belirtti. Dağ, “Türkiye’nin en iyi kent konseyi olacağız” dedi ve mevcut çalışmaların bu hedef doğrultusunda devam ettiğini ifade etti.

Dağ, uyuşturucu ve madde bağımlılığı, halkla ilişkiler, turizm ve tanıtım, deprem ve kooperatifleşme gibi konularda yönergelerin hazırlandığını ve Eylül ayında yapılacak toplantıda bu konuların ele alınacağını söyledi. Dağ, kent konseyinin yeni dönem projeleri ve mevcut durumu hakkında kapsamlı bilgiler vererek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

KILIÇ: ÜSTÜMÜZE DÜŞEN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve Esenyurt Kent Konseyi Yürütme Kurul Üyesi Oktay Kılıç kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi;

“Yeni bir dönemdeyiz ve yeni bir yürütme kurulunun işleyişiyle karşı karşıyayız. Bu yeni düzenlemelerin daha verimli olacağını düşünüyorum. Geçmişten gelen tecrübeler ve yaşanan sorunlara getirilen çözümlerle, yürütme grubunun sayısının arttırılması ve çalışma gruplarının yeniden oluşturulması daha sağlıklı bir işleyiş getirecektir. Kent konseyinin belediye ve mülki idareyle koordinasyon içinde çalışması da büyük katkı sağlayacaktır. Esenyurt'ta ciddi anlamda katkı sağlayabilecek bir yapının parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Kent Konseyi, Esenyurt'ta önemli bir etken haline geldi. Hem yaptığı işlerle hem de kendisinden beklentilerle bu konumunu sağlamlaştırdı. Basının burada rolü çok önemli. Kent Konseyi icracı bir yapı değil, ancak fiilen icracı bir yapı gibi çalışıyor. Çoğu resmi kurumun ve sivil toplum örgütünün yapmadığı etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Bu süreçte, basının desteği kritik önem taşıyor. Hepimiz bu kentin sorunlarını biliyoruz ve çözümlerine yönelik önerilerimiz var. Esenyurt'ta yapılan ve yapılmayan şeylerin kamuoyuna duyurulmasında basının rolü büyük. Sizin eksikliğiniz durumunda başarıların da başarısızlıkların da kamuoyunda bilinmesi mümkün değil. Basın, dünyanın her yerinde hem bir denetim mekanizması hem de halkın haber alma hakkının aracıdır. Gazetecilik, maddi karşılığı çok yüksek olmayan, manevi tatmini yüksek bir meslek. Verdiğiniz emekler için sizlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte kent fırsatlarını birlikte değerlendireceğiz. Belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.” dedi

DAĞ: GENÇLİK MECLİSİMİZ 1200 ÜYEDEN OLUŞUYOR

İstanbul'daki ev fiyatları dünyaca ünlü kenti geride bıraktı İstanbul'daki ev fiyatları dünyaca ünlü kenti geride bıraktı

Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, katılımcılara seslenerek, önemli açıklamalar yaptı. Dağ, “2019 yılında başladım ve 2019-2021 yıllarında başkanlık yaptım. Daha sonra, 2021-2024 yıllarında Sayın Mehmet Hanifi bey başkanlık yaptı. Gerek bizim dönemimizde, gerekse Hanifi Kaya bey döneminde çok ciddi hizmetlere  imza atıldı. Kent Konseyi, kendisinden önce birçok kent konseyikurulmasına rağmen, Türkiye’nin en kalabalık kentlerinden birisinde ve çok önemli hizmetlere imza atmaktadır. Çalışma gruplarımızda en az 10 kişi bulunma zorunluluğu getirildi. 10 kişi çarpı 33 dendiğinde 330 aktif gönüllü demektir. Çalışma meclislerimizin aynı zamanda üyeleri vardır. Bunlardan bir tanesi Gençlik Meclisi'dir. Şu anda 1200’e yakın Gençlik Meclisi üyemiz vardır. Aynı şekilde Kadın Meclisimiz ve Engelliler Meclisimiz de var; sayıları 10’la sınırlı olmayıp daha fazla üyeye sahip olan gruplardır.” dedi.

“MAHALLE MECLİSLERİ SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDECEK”

Dağ, sözlerine şöyle devam etti: Şu anda da devamını getireceğimiz Mahalle Meclisleridir. Mahalle Meclisinin önemi, sorunları yerinden tespit edebiliyor olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı mahalle meclislerimize önem vermekteyiz. Mahalle Meclislerinde mahalle muhtarı, okul müdürü, cami imamı, cem evi dedesi, sağlık ocağı doktoru, bölgede bulunan siyasi partilerin teşkilat veya örgüt mensupları, bölgede bulunan dernek ve vakıf yöneticileri bulunmaktadir. Şu anda Namık Kemal Mahallesi 70 kişilik çalışma grubuyla aktif bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Dört tane bölgeyi pilot bölge olarak seçtik; bu mahalleler Bağlar Çeşmesi, Aşık Veysel, İstiklal Mahallesi ve Şehitler Mahallesi'dir. Bu mahallelerle de 15.08.2024’e kadar çalışmalarımızı tamamlayacağız.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ KENT KONSEYİ OLACAĞIZ”

Bu oluşumlarda, önceki dönem belediyenin de bu dönemki belediyenin de ciddi etkisi vardır. Belediyeyle de ortak birçok çalışmamız oldu. Belediyeyle uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Belediye başkanımız olaya vâkıftır. Bu konuyla ilgili yazılmış kitaplarımız vardır. Aynı şekilde kaymakamımızla da uyum içerisinde çalışıyoruz. İlk toplantımızı Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve kent konseyi beraber yaptık. Görev dağılımı yaptık. Bunu yapmamızın nedeni, çalışmaları halka ve kamuoyuna aktarabilmekti ve başarılı olduk. Hali hazırda 45 kişilik yönetimimiz var. Bunun içerisinde 5 tane sağlıkçı, 8 tane mimar-mühendis ve alanlarında başarılı arkadaşlarımız mevcuttur. Görev dağılımını, herkesin kendi alanına yönelik bir şekilde gerçekleştirdik.

BASIN GRUBUNUN GÖREV ALANI ÇOK GENİŞ

Basın çalışma grubunun görevinin sadece konseyin çalışmalarını haber yaptırmaktan ibaret olmadığının altını çizen Dağ, basın çalışma grubumuzun bir diğer görevi ise bölgedeki basın mensuplarının varsa sorunlarına çözüm yolu üretmek için raporlar hazırlayacak ve bu raporları üst kurula sunmaktır.  Biz diyoruz ki “Türkiye’nin en iyi kent konseyi olacağız.” Basın ayağında da belirli sorunlarımız oluştu; neticede değişen bir yönetim sistemi var ortada. Mehmet Hanifi Kaya Bey’e de teşekkür ediyorum, kendileride önemli hizmetlere imza attı.

ABDULLAHOĞLU: SİZLERİN DESTEĞİ İLE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Kent Konseyi Basın Çalışma Grubu Başkanı Murat Abdullahoğlu'da yaptığı kısa konuşmada önümüzdeki sürece değindi. Abdullahoğlu, Basın konseyi olarak yeni görevlendirildik ve biliyorum bazı eksiklikler var, en kısa sürede tüm eksiklikleri gidereceğiz. Bu temelde sizlerle birlikte oluşturacağımız çalışma grubundan destek ve katkı bekliyorum dedi

Haber: Sümeyra Duğan- Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Editör Yazar