Esenyurt Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi, meclis salonunda yapıldı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan şiddetli depremlerin ardından gözler Marmara’da. İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren yerel yönetimler, gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendiriyor.

DEPREM PROTOKOLÜNE RED!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlık yaptığı Esenyurt Nisan ayı Meclis toplantısında görüşülen ilçedeki meslek odaları ile teknik işbirliği protokolü yapılmasına ilişkin madde AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Madde kapsamında anlaşma yapılan ilgili mimar ve mühendisler odaları ilçede yapılacak imalatların deprem yönetmeliğine uygunluğunu kontrol edecekti. Bu işin doğru bir yönetim sistemi, doğru proje, doğru insanlarla denetim ve gözetim yapıldığında sağlıklı hale getirilebileceğini söyleyen Bozkurt şöyle devam etti: “Bu işbirliğinin kimseye bir zararı yok kimseye ekstra bir maliyeti yok. Benim Esenyurt'u depreme dirençli kent yapmama katkı sağlayacak bir iştir. En azından bundan sonraki yapacağımız imalatlarda daha rahat olacağız.”

Kemal-Deniz-Bozkurt-Esenyurt-deprem-protokolü-1

BOZKURT: HATALARI YÜKSEK BİR İLÇEYİ YÖNETİYORUZ

Geçmişten günümüze Bakırköy’ü anlattı Geçmişten günümüze Bakırköy’ü anlattı

Deprem bölgesinde onca insanın hayatını kaybetmesinin yanlış imalatlardan kaynaklandığı ifade eden Bozkurt şöyle konuştu: “Bu işin ne kadar yanlış yapıldığını Hatay'da, Maraş'ta, Elbistan'da, Adıyaman'da ve diğer hasar gören illerde yaşayarak gördük. Ben orada on beş gün kaldım. Kırk beş kişiyi cansız elli sekiz kişiyi canlı olarak oradan çıkarmış bir belediyenin başkanı olarak söylüyorum. Birilerinin sorumsuzluğuna asla müsaade etmeyeceğim. Bu konu yüz defa buraya gelmesi gerekiyorsa yüz defa getireceğim. Yapılan işler yanlış olduğu için bunlar oldu. Mesele sadece yıkılma meselesi de değil. Yaptığımız binaların en az yüzyıl hizmet vermesi lazım. Bu işte ne kadar başarılıyız? Çok başarısızız. Bakın tamamen tesadüfler üzerine yürümüş, hataları yüksek bir ilçeyi yönetiyoruz. Ben bir belediye başkanı olarak edindiğim görüş bu.”

“İNSANLARI MEZARLIĞIN İÇİNE KOYMAYALIM”

 Esenyurt Belediyesi’nin 357 tane yapı için imar affına başvurduğunu belirten Bozkurt, “İçinde bulunduğumuz belediye binası iki yüz bin metrekarenin üzerinde bir binadır. Bu binanın statik projesi yok. Elektrik projesi yok. Mekanik projesi yok. Bakın bu konularda yapılmış suç duyurum var. Bunu ben söylüyorsam lütfen vardır deyip böyle hamasi laflarla altı boş cümlelerle kamuoyunu yanıltmayın. İnsanları mezarlığın içine, öleceği mezarlığın içine koymayalım. Ben mühendis olmam nedeniyle, meslek odalarıyla özel görüştüm. Geçmişteki alışkanlıkların yıkılması disipline edilmesi ve kontrol edilmesi gerekiyor. Bizim zemin sorunumuz da var. Esenyurt homojen zemini olan bir ilçe değil. Her bir bölgesinde farklı zemin refleksi olan bir ilçe dolayısıyla bunun zemin açısından kontrol edilmesi lazım ve bizim maalesef geçmiş yıllarda mikro bölgeleme çalışmalarımız yapılmamış. Yine geçmişte jeoloji mühendisler odasından aldığım bilgiye göre yanlış zemine yanlış yapılan birçok imalatın olduğunu biliyorum. Şimdi efendim bu güvensizlikse evet güvensizlik bunun bir kontrol altına alınması lazım. Odalar bunu yapacak” diye konuştu.

“BU BİR ZORUNLULUK”

 Bu süreçte bu iş birliğinin bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken Bozkurt şunları ekledi: “Siyasetçilerin disipline edilmesi açısından bu önemli. Siz rahatsız olsanız da, olmasanız da ben bu konuyu sürekli diri tutacağım arkadaşlar vicdanen kendime ve öldüğümde hesap vermem gereken makama hesabımı verebilmek için buradaki duruşumu inandığım şekilde devam ettireceğim. Şimdi karar sizin. Allah affetsin kim nasıl karar verir bilemem. Ama ben böyle bir yanlışlığı sırf sadece megalomanca ben bu işi en iyi bilirim, ben kontrol ederim, benim elemanlarım en iyi kontrol eder psikolojisiyle asla ve asla yürütmeyeceğim. Eksik bildiğimiz ne varsa onları tamamlamak üzere bilenlerden destek alacağız.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar