İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, İstanbul’u bu yıl da rengarenk lalelerle donattı. Baharın gelişini müjdeleyen lale ve soğanlı bitkiler; Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Hıdiv Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Göztepe 60. Yıl Parkı’nda rengarenk bir görsel şölene dönüşüyor.
EMİRGAN’DA GÖRSEL ŞÖLEN
Bu yıl toplam 7 milyon 780 bin soğanlı bitki, İstanbul’u süsleyecek. Emirgan Korusu, 100 farklı çeşit ve 3 milyon 120 bin bitki ile en fazla dikimin yapıldığı alan oldu. Onu, 2 milyon bitki ile Göztepe 60. Yıl Parkı; 1 milyon 600 bin bitki ile Gülhane Korusu izliyor. Lalelerin yanı sıra; nergis, sümbül ve Arap Sümbülü (muscari) gibi diğer bahar müjdecileri de şehirdeki bahar atmosferini zenginleştiriyor.
Emirgan, bu yıl da sadece lale çeşitliliğiyle değil, tematik motifleriyle de büyüleyecek. ‘I LOVE ISTANBUL’ yazısı, ‘Lale Deresi’, ‘Pembe Kurdele’ teması ve ‘Türk Bayrağı ve Gül Motifi’ ile geleneksel motifler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
YILDIZ KORUSU’NDA RENK CÜMBÜŞÜ
İBB, 2025 yılıyla birlikte ilk kez toprakla buluşacak 368 bin yeni soğanlı bitki ile Yıldız Korusu’nu rengarenk çiçeklendirdi. Koruda; 200 bin zambak, 123 bin frezya, 30 bin glayör, 15 bin süs soğanı olmak üzere binlerce çiçek, İstanbul’un çiçek hafızasına yeni renkler katacak.
İstanbullular, tüm bu görsel şöleni Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Göztepe 60. Yıl Parkı, Sultanahmet Meydanı ve Hıdiv Korusu’nda yakından görebilecek.