Yoğurt Festivali’ne Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Hayriye Sena Balcıoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve binlerce vatandaşlar katıldı.

ÖDÜLLÜ TURNUVALARDAKİ MÜCADELELER NEFESLERİ KESTİ

62. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali kapsamında düzenlenen ödüllü turnuvalar çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Eyüboğlu Uluslararası Nakliyat sponsorluğunda düzenlenen Tavla Turnuvası'nda erkeklerde birinci Ferdi Kalaycıoğlu, ikinci Naci Kalaycıoğlu, üçüncü Bahattin Uzunoğlu oldu. Turnuvanın en başarılı kadın oyuncusu birinci Tülin Yüksel olurken, ikinci Ergül Demir Yılmaz ve üçüncü Özgül Karadeniz oldu.

16 ilden katılımla düzenlenen Satranç Turnuvamızda ise A Kategorisi'nde Emre Kırılmaz, Asım Turan, Turhan Yılmaz, Ionel Luca ve Tutku Kahraman Maraşlı dereceye girdi. B Kategorisi'nde Ege Özcan, Tuğrul Erdoğan, Hamza Attar, İlhan Emir Güler ve Alp Emre Erol dereceye girdi.

Özel Maşalacı Anaokulu sponsorluğunda düzenlenen Futbol Turnuvası'nda birinci Gazitepe takımı, ikinci Oldu Friends takımı ve üçüncü Es-as takımı oldu.

Balkan Tenis Turnuvası'nda 9 Yaş Kızlarda birinci Güneş Okur ve ikinci Zeynep Taylan olurken, 9 Yaş Erkeklerde birinci Alparslan Özdemir ve ikinci Efe Ata Bingöltekin oldu. 10 Yaş Kızlarda birinci Ela Antar ve ikinci Alinsu Yavuz olurken, 10 Yaş Erkeklerde birinci Kıvanç Zobar ve ikinci Alexander Neshev oldu. 12 Yaş Kızlarda birinci Zeynep Özvarnalı ve ikinci Su Mandacı oldu. 12 Yaş Erkeklerde birinci Mete Yalçın ve ikinci Sinan Özkan oldu. 14 Yaş Kızlarda birinci İnci Özkanlı ve ikinci Nilsu Kerimoğlu oldu. 16 Yaş Kızlarda birinci Doğa İzmir ve ikinci Nehir Berem Uzuntekin oldu. 16 Yaş Erkeklerde birinci Yağız Ata ve ikinci Arda Özvarnalı oldu. Son olarak Küçükler Kategorisi'nde birinci Aras Bal olurken ikinci Mercan Deniz Demircioğlu oldu.

DJ Mümtaz’ın performansıyla gece başladı. Etkinliğe katılanlar, DJ Mümtaz’ın enerjik müzikleriyle coştu. Mümtaz’ın çaldığı birbirinden güzel parçalar, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Sahne performansının sonunda DJ Mümtaz’a Meclis Üyesi Hatice Gözen tarafından çiçek takdim edildi. DJ Mümtaz’ın performansının ardından, Yeni Nesil Spor Kulübü sahne aldı ve dans gösterilerini sergiledi. Bu etkileyici performansın ardından Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin tarafından kulübe çiçek takdim edildi. Sonrasında sahneye çıkan Ahenk Sanat Spor Kulübü de göz alıcı bir performans sergiledi. Performansın sonunda Tan Hüseyin Kıroğlu, kulübe çiçek takdim etti. Gecede gerçekleştirilen performansların ardından Hemdem Sanat Akademisi sahne aldı ve büyüleyici dans gösterilerini sundu. Bu performansın ardından Yavuz Alçi tarafından akademiye çiçek takdim edildi. Gecenin son performansı ise Alibey Spor Aslıtolia Halk Dansları ekibinden geldi. Bu muhteşem dans gösterisinin ardından Meclis Üyesi Hatice Gözen tarafından ekibe çiçek takdim edildi.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BİLGİLENDİRME

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele kapsamında önemli bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, Polis Memuru Ahmet Burak Aydoğan uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele yöntemleri ve uyuma uygulaması hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Polis Memuru Ahmet Burak Aydoğan, konuşmasında uyuşturucu kullanımının toplum üzerindeki yıkıcı etkilerine değindi. Bağımlılıkla mücadelede ailelere, eğitimcilere ve toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Ayrıca, erken müdahalenin önemine dikkat çekerek, bağımlılık belirtileri gösteren bireylerin nasıl desteklenmesi gerektiği konusunda da bilgilendirmelerde bulundu. Ardından Festivalin son gününde de yoğurt yeme yarışması yapıldı. Çekişmeli yarışmanın kazanını Muhammed Püsküllü oldu.

SİLİVRİ'DE ÜZÜCÜ YANGIN: HEP BİRLİKTE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

“Bugün Silivri olarak üzüntülü bir gün geçirdik. Yaklaşık beş saat süren ve çok geniş bir alana yayılan bir yangın yaşadık. Tarihimizde belki de ilk defa bu kadar büyük bir yangınla karşılaştık. Çok şükür can kaybımız olmadı. Ekiplerimizle birlikte yangına müdahale ettik. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; bu güzel vatanımıza, topraklarımıza, ağaçlarımıza, kuşlarımıza ve insanımıza sahip çıkalım. Sağduyulu olmaya davet ediyorum sizleri.”

Başkan Balcıoğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Türkiye'mizin en güzel sesi Volkan Konak'a tekrar teşekkür ederim. Ben de kendisini çok seviyorum ve beğeniyorum. Hani diyor ya: "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyene ahbaplık dahi etmem." Biz sonuna kadar, bu meydanlarda korkusuzca "Atatürk" diyeceğiz, "Cumhuriyet" diyeceğiz, bayrağımıza sahip çıkacağız.” dedi.

VOLKAN KONAK FIRTINA GİBİ ESTİ

Kartal'da Su Baskınlarına Son: Yeni Hat Çalışmaları Başladı Kartal'da Su Baskınlarına Son: Yeni Hat Çalışmaları Başladı

Yoğurt Festivali’nin üçüncü günündeki sahne programları büyük bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirildi. Festivalde dans gösterileri büyük beğeni topladı. Silivri sahili festival alanında sahne alan ünlü sanatçı Volkan Konak, birbirinden güzel şarkılarını Silivrililer için seslendirdi. Festivali izlemeye gelenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatan Volkan Konak, performansıyla Silivri’de adeta fırtına gibi esti. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ünlü sanatçıya Silivri Yoğurdu hediye etti ve çiçek takdiminde bulundu.

Editör: Yusuf Hakkı Doğan