Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde yaşanan bir olay, mezuniyet törenlerinin ötesinde, eğitim-öğretim faaliyetlerine dair yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; okulda kız öğrencilerin kıyafetleri sebebiyle mezuniyet törenine alınmadıkları iddia edildi.

Bununla birlikte, okulda görev yapan bazı öğretmenlerin, öğrencileri Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gibi kuruluşların etkinliklerine katılmaya teşvik etmek için bir WhatsApp grubu kurdukları öne sürüldü. İddialara göre öğretmenler, bu etkinliklere katılım sağlayan öğrencilere ekstra sözlü notu vereceklerini belirtmiş.

Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

SOSYAL MEDYAYI AYAĞA KALDIRMIŞTI

Sosyal medyada ise bu olaylar geniş yankı buldu. Kullanıcılar, öğrencilerin kıyafetleri nedeniyle törene alınmamalarını ve eğitimde vakıf etkinliklerine yönlendirme yapılmasını eleştiren yorumlar paylaştı. Birçok kişi, eğitim kurumlarında yaşanan bu tür olayların öğrenciler üzerindeki etkisine dikkat çekerek başta okul yöneticileri olmak üzere yetkililere eleştiriler yöneltti.

Editör: Editör Yazar