BELEDİYE

Gökhan Aygün: Belediyemiz riskli binaları boşalttı

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Aygün, Sefaköy’de çöken binanın olay yerinde mikrofonumuza açıklamalar yaptı. Aygün, “Belediye olarak hızla önlem aldık ve riskli binalar boşaltıldı, vatandaşlarımıza kalacak yer tesis edildi.” dedi.

Abone Ol

Küçükçekmece Sefaköy’de bir bina çöktü. Çöken 3 katlı binanın enkazından 1 kişi ölü 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrendi. İlk belirlemelere göre enkaz altında kimse kalmadı. Çökme sonrası iki kişi gözaltına alındı.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Meclis Üyesi Gökhan Aygün, olay sonrası açıklamalarda bulundu. Aygün, “Gerek büyükşehir gerek Küçükçekmece Belediyesi olarak deprem yönetmeliklerine riayet ediyoruz ancak vatandaşlarımız çeşitli haklarını da kullanarak süreci hızlandırmıyor, maalesef eski binalarda oturmaya devam edenler var.” dedi.

Aygün’ün konuşması şöyle;

“ARAMA KURTARMA VE ENKAZ KALDIRMAYI ÇOK HIZLI YAPTIK”

Öncelikle, küçükçekmeceli tüm vatandaşlarımıza bu yaşadığımız olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hemen bana bilgi ulaştı ve olay yerine intikal ettim. Belediyemizin ve ilgili bütün birimlerimizin haberi olduktan sonra alana intikal ettik. Öncelikle önemli olan göçük altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmaktı. Bu konuda büyük bir başarı sağladık. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hem de Küçükçekmece Belediyesi'nin hafriyat kamyonları ile şu anda yıkılan binanın enkazının tamamını kaldırmış durumdayız.

“VATANDAŞLARIMIZI ÇEVRE OTELLERDE MİSAFİR EDİYORUZ”

Yan tarafta bulunan, kentsel dönüşüme müracaat etmiş ve yıkım kararı alınmış olan binanın da yıkım sürecini tamamladık. Şu anda yıkımına başlıyoruz. Herhangi bir tehlikeye veya riske sebebiyet vermemek için ön ve arka binalardaki tüm vatandaşlarımızı bu gece ve yarın çevre otellerde misafir ediyoruz. Yıkım işlemleri tamamlandıktan sonra binaların kontrollerini sağlayarak vatandaşlarımızı yerlerine yerleştireceğiz.

“SABRIMIZ KALMADI”

Deprem bölgesinde olan bir ilçede yaşıyoruz. Bu nedenle tüm önlemler devletimiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz tarafından alınıyor. Vatandaşlarımızın bu kurallara uyması gerekiyor. Ancak bazı yerlerde bazı şekillerde uymadıklarını görüyoruz. Artık bu konularla ilgili sabredecek zamanımız yok. Özellikle hasar riski tespit edilmiş ağır ve orta hasarlı tüm binaları boşaltmış durumdayız. Bu işlemleri yapmış durumdayız, yıkım süreçlerini başlatıyoruz.

Bu olay olmasa bile yasal süreçler tamamlandıktan sonra binaları yıkıp vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde hayatlarına devam etmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

“BU BİNA İÇİN ŞİKAYETE DAYALI İHMAL YOK”

Bütün kontrollerimizi yaptık. Bina 1988 yılında ruhsatını almış, daha sonra üzerine kaçak yapı eklenmiş. 1999 depreminden sonra bu tür kaçak yapılara daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. İlgililerin ve görevlilerin iş ve işlemlerini ciddi şekilde yürüttüğünü görüyoruz. Ancak vatandaşlarımızın yasal haklarını kullanması nedeniyle süreç uzayabiliyor. Bu binada ise herhangi bir şikayete dayalı ihmal söz konusu değil. Sümeyra Duğan