Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü yakınlarında 8 Eylül 2015'te meydana gelen saldırıda Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan minibüs ile koruma aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından önceden bir kamyona 5 ton tuzaklanan bomba, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda, 13 polis memuru şehit oldu. Ülkeyi yasa boğan saldırıda şehit olan 13 polis memurunun anısını yaşatmak için 13 Türk bayrağı ile süslenmiş 'Dilucu Şehitleri Anıtı' yapıldı. Bombanın patlatıldığı bölgede yapılan anıt için Hasanhan köyünde yaşayan Murat Akşi, 500 metrekare arsa bağışında bulundu.

14 TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR

O bölgeler için 'sarı' kod verildi O bölgeler için 'sarı' kod verildi

Üzerinde ay-yıldız bulunan ve Selçuklu motiflerine yer verilen anıtın her iki yanında 13 küçük Türk bayrakları ve ortada 30 metre uzunluğundaki Türk bayrağı dalgalanıyor. Patlamanın yaşandığı bölgedeki açılış töreninde konuşma yapan Iğdır Valisi Ercan Turan, "Iğdır mübarek bir yer, Ağrı Dağı'nın etekleri nice kahramanlıklara şahitlik etmiş. Iğdır 3 ülkeye sınır kapısı olan çok stratejik bir il. En stratejik noktalarından bir tanesinde benim kahraman polisime, kahraman kardeşlerime haince, sinsice saldırdılar. Bu milletin karşısına hiçbir zaman böyle dikilemediler. Bu milletin karşısına adam gibi dikilecek bir millet yok. Bu milletten başka adam bir millet de yok. O yüzden her zaman haince, sinsice içimizde satılmışlar var. Bu milleti zincirlere hapsetmek istediler başaramadılar, başaramayacaklar. Neden, çünkü biz tüm gücümüzü haktan alıyoruz. Hakikatten alıyoruz. Canlarını verdiler şehitlerimiz. Kurtuluş savaşında, Çanakkale'de, büyük bir yas. 13 tane bayrak direği var. Burada abideleşti şehitlerimiz. Onlar bizim evlatlarımız. Fedakârlıklarını asla unutmayacağız. Çanakkale'yi asla unutmayacağız. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız. Dilucu Şehitleri'ni de asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Her zaman anacağız" diye konuştu.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

AK Parti Iğdır Millet vekili Cantürk Alagöz,”Sözün bittiği yerdeyiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onları unutmadık unutmayacağız. Hain terör örgütü ve onun hain işbirlikçileri. Biliyorsun ki, bu toprakların her tarafı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Biliyorsun ki sen ben bitiremezsin ben bir giderim bin gelirim. Bu halkın bu milletin gücün kimse sınama kalkışmasın. ”dedi. Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya’da” 08 Eylül 2015 tarihinde, Dilucu Kara Hudut Kapımıza göreve giderken, alçak terör örgütü ve işbirlikçilerinin, hain saldırısında şehit olan (13) kahraman silah arkadaşımızı anmak ve şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatacak olan Dilucu Şehitleri Anıtımızın açılışı münasebetiyle, tertip ettiğimiz, anma törenimize teşriflerinizden ötürü, hepinize şükranlarımı arz ederim. 9 yıl önce bu noktada, bölücü terör örgütünün alçakça saldırısında (13) silah arkadaşımızı toprağa verdik. Onlar vatan, millet, bayrak uğruna en değerli varlıklarını, canlarını feda ederek, yüce dinimizce peygamberlikten sonra, bir müminin erişebileceği en yüksek mertebe olan, şehadet makamına ulaştılar. Bizlere düşen görev şehitlerimizin manevi mirasına sahip çıkmak, milli ve manevi değerlerimizi yarınlara taşımak, bize emanet edilen bu kutsal vatanı ilelebet korumaktır. Birliğimize göz diken, dahili ve harici hainlerin ve onların yurtiçindeki işbirlikçilerinin aşağılık amaçlarına ulaşmasına fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Şanlı tarihimizden aldığımız güç ve kuvvetle, büyük Türkiye yolundaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

HER DAİM AKLINIZDA OLSUN

Kıymetli silah arkadaşlarım, sizler gerek burada canını feda eden (13) şehidimiz gerekse Iğdır Emniyet Müdürlüğü olarak bugüne kadar vermiş olduğumuz (22) şehidimizin mensubu olduğu, İl Emniyet Müdürlüğünün personelisiniz. Görevinizin ifasında, davranış ve tutumlarınızda şehitlerimizin aziz hatırası her daim aklınızda olsun. Yine 8 Eylül 2015 tarihinde menfur saldırının, hemen sonrasında olay yerine bir saniye bile tereddüt etmeden koşarak gelen ya da hastane önünde kan verebilmek için adeta birbiri ile yarışan Iğdırlı hemşerilerimizin fedakârlıklarını da asla unutmayacaksınız. Yüreği bayrak sevgisi ile dolu vatan sevdalısı, Iğdırlı hemşerilerim, Iğdır Emniyet Müdürlüğü olarak dün olduğu gibi bugün, bugün olduğu gibi yarınlarda da milletimizin birliği, dirliği, refahı, huzur ve esenliği için mesai mevhumu gözetmeksizin gece-gündüz azim ve meşakkatle çalışmaya devam ederken aynı zamanda, milletimizin refahına, huzuruna, birliğine, dirliğine, esenliğine göz diken güruhlara karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Müsterih olunuz. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere tarih boyunca vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, Şehitlerimizin kederli, değerli, onurlu ailelerine de sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Sözlerime burada son verirken aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatacak bu anıtın yapımı için desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz ve Sayın Vekilimize, Anıt yapımı için arazisini bağışlayan Hasanhan Köyü muhkimlerinden Murat AKŞİ’ ye, Anıtın yapımını üstelenen KUMTEPE Ailesine ve bu anlamlı günümüzde yanımızda bulunan siz kıymetli misafirlerimize şahsım ve silah arkadaşlarım adına en içten şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum. Kahraman Şehitlerimizin Ruhu şad, mekânları cennet olsun.”. “Şeklinde konuştu.

Yoğun katılım gözlendi

Anıtın açılış törenine Tarım Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Vali Ercan Turan, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, İl jandarma komutanı Albay Nihat Özkök, Emniyet Müdürü Erden Sakarya, Garnizon Komutanı Piyade Tuğgeneral Cavit Tütüncü, başsavcı Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, daire müdürleri, asker, polis ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde Vali Ercan Turan, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ve Emniyet Müdürü Erden Sakarya, anıtın yapımını üstlenen Kumtepe ailesinden Mecit, Ali Fuat ve Serhat Kumtepe ile arsayı bağışlayan Murat Akşi'ye plaket verdi.

 

Anıta karanfil bırakıldı

Törene Denizli'den katılan şehit polis memuru Hasan Eser'in babası Serdar Eser, "Çok duygulandım. Burada şehit evlatlarımızın adı yaşatılacak. Başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Vatandaşlarda şehitleri unutmadıklarını unutmayacaklarını söylediler.

Editör: HABER MERKEZİ