İmam hatipleri teşvik için önemli bir uygulamaya gidileceği iddia edildi. Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, bazı bölgelerde İmam Hatip Liseleri, öğrenci çekmek için maddi teşvikler sunuyor. İmam Hatip Liselerine ilginin azalması üzerine bazı okullar, tercih eden öğrencilere para ve altın vereceğini duyurdu.

İstanbul Fatih Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi: Bu okulu tercih eden öğrencilere 8 ay boyunca 3 bin ile 7 bin TL arasında burs verilecek.

Bursa Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi: Tercih eden öğrencilere bin TL ile 3 bin TL arasında değişen burs sağlanacak.

Diyarbakır'daki Burger King baskınını izleyen bekçiler gündemde Diyarbakır'daki Burger King baskınını izleyen bekçiler gündemde

Samsun Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: LGS'de başarı sırasına göre tam, yarım, çeyrek ve gram altın verilecek. Ayrıca 600 TL ile 3 bin TL arasında burs imkanı sunulacak.

Antep Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: Yüzde 0 ile 1’lik dilimde yer alan öğrencilere 5 bin TL burs ve bisiklet verilecek.

Bu teşviklerin, İmam Hatip Liselerine olan ilgiyi artırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Editör: Editör Yazar