Bugün, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Tüm dünyada ve Türkiye’de her 25 Kasım’da kadına şiddet ve kadın cinayetleri protesto ediliyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi İstanbul’da düzenlenen etkinliklerle de şiddete karşı farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

İşte 25 Kasım’da İstanbul’un farklı noktalarında gerçekleştirilen etkinlikler:

 İBB’nin ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ için hazırladığı etkinlikler dizisi ‘Kadının Sözü Var’ ile başladı. Söyleşiler, tiyatro oyunları, konserler ve atölye çalışmalarının yer aldığı programlar 11 Aralık tarihine kadar, şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilmeye devam edilecek. Hasibe Eren, Sinem Öztürk Uslu, Gül Erda, Gökçe ve daha pek çok ünlü isim, bu özel etkinlikte İstanbullarla buluşacak. Dört büyükşehir belediyesi de tiyatro gruplarıyla yer alacak.

Maltepe Belediyesi kendisine bağlı kadın sosyal yaşam merkezlerinde başlattığı “kadına yönelik şiddetle mücadele seminerleri”ni  bugün Fındıklı’da sürdürdü. Şiddete karşı birlikte mücadele eden kadınlar, deneyimli isimlerce hukuki açıdan da bilgilendirildi.

Ümraniye Belediyesi kadına şiddetin önüne geçilmesi ve bu anlamda farkındalık oluşturmak için bir panel düzenledi. Panelde, hukukçu ve psikologlardan oluşan uzmanlar, şiddetin hukuki ve psikolojik boyutunu tüm yönleriyle ele aldı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde Sarıyer Belediyesi’nin kadın çalışanları giderek artan erkek şiddetine tepki için ellerinde pankartlarla Büyükdere Caddesi’ne yürüdü, üstgeçide pankart astı.

Ataşehir’de yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla Ataşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde hizmete açıldı.

Bağcılar Belediyesi farklı bir etkinliğe imza attı. Türkiye’nin önde gelen kadın radyo programcıları, Bağcılar Belediyesi hizmet binasında bir araya geldi. Radyo programı yapımcısı Onur Sakar’ın sunumuyla gerçekleşen programda; yakalarına turuncu rozet takan katılımcılar hem sohbet etti hem de şiddete yönelik düşüncelerini açıkladı. Cem Arslan’a yapılan makyajla, kadına şiddete dikkat çekildi.

Beylikdüzü Belediyesi, dört gün boyunca ilçenin farklı mahallerinde bulunan merkezlerde düzenlediği buluşmalarda sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve avukatlar kadınlarla bir araya getirdi. Buluşmaların son günü olan 25 Kasım’da gerçekleşen panelde ise şiddet türleri, döngüsü, etkileri, güvenlik planı ve yasal mevzuatlar konuşuldu.