Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde 14 kreş ile ilçede hizmet veren Kreş Müdürlüğü’nün başlattığı uygulama ile; kreşlerden mezun olan öğrencilerin ilkokula geçiş süreci daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yapılacak. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi ile; kelime anlama, cümleler, genel bilgi, eşleştirme, sayılar, kopya etme gibi 6 alt test ve toplam 100 maddeden oluşan testte çocukların sözcük dağarcığı, kelime bilgisi, işitsel ve görsel dikkat yönerge takip, neden-sonuç ilişkisi kurma, mantık, sayı bilgisi, ince motor- kas becerisi, el-göz koordinasyonu değerlendirilecek.

İBB'den Öğrencilere LGS Tercih Desteği: Ücretsiz Danışmanlık Başlıyor İBB'den Öğrencilere LGS Tercih Desteği: Ücretsiz Danışmanlık Başlıyor

İLK TOPLANTI DÜZENLEDİ

Metropolitan Okul Olgunluğu Envanteri, Kartal Oran Okulları ve Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü psikologları ve çocuk gelişim uzmanları tarafından uygulanacak. Uygulamanın ilk ayağında Kreş Müdürlüğü psikologları ve çocuk gelişim uzmanları ile Oran Okulları uzmanları sürecin değerlendirmesini yapmak ve takibini yönetmek üzere bir araya geldi.

Kartal Belediyesi'ne bağlı kreşlerde görev yapan çocuk gelişim uzmanları, bu iş birliği sayesinde yeni bir perspektif kazanarak, çocukların ilkokula geçiş sürecini daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yönetmeyi öğrenme fırsatı buldu. Kreş psikologları ve Oran Okulları eğitmeni, ilkokula hazırlık testlerinin doğru uygulanmasının çocukların akademik başarılarına olan katkısının yanı sıra, psikolojik gelişimlerine de olumlu etkilerde bulunacağını vurguladı. Eğitimde, testlerin hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi süreçleri detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, çocuk gelişim uzmanları, bireysel farklılıkların göz önünde bulundurulması gerektiği ve her çocuğun öğrenme hızına uygun yöntemlerin tercih edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Kartal Belediyesi Kreş Öğretmenleri, Oran Okulları'na ve eğitim veren eğitmene teşekkürlerini ileterek, bu tür eğitimlerin devam edeceğini ve eğitim kalitesini arttırmak adına çeşitli iş birliklerine devam edeceklerini ifade ettiler. Çocukların hem fiziksel hem de psikolojik sağlıklarını ve gelişimlerinin önemsendiğinin altını çizerek, bu alandaki hizmetlerin büyük bir titizlik ve özveri ile hayata geçirildiğini belirttiler. Bu eğitim, Kartal Belediyesi'nin eğitime verdiği önemin ve çocukların geleceğine yapılan yatırımların bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Editör: Editör Yazar