Kocaeli'nde kenevir ektikleri iddiasıyla yargılanan dört sanık, ilginç bir savunma yaptı. Hakim karşısına çıkan sanıklar, "Uyuşturucu satıcılarıyla muhatap olmamak için ektik. Satmak gibi niyetimiz yoktu" ifadelerini kullandı.

Mahkeme sürecinde sanıklar, kendi kullanımları için kenevir yetiştirdiklerini ve uyuşturucu satıcılarıyla ilişkilerini kesmek amacıyla böyle bir yola başvurduklarını belirttiler. Sanıkların savunmaları, mahkeme salonunda şaşkınlık yaratırken, dava süreci devam ediyor. Hakim, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek delillerin incelenmesine karar verdi.

“KİMSEYE SATMADIK”

Duruşmaya tutuklu sanıklar E.E. ve S.D. ile tutuksuz sanıklar E.E., S.A. ve avukatları katıldı. Uyuşturucu madde ticareti suçunu kabul etmeyen tutuklu sanık S.D., "Esrar maddesi kullanırım. Uyuşturucu satıcılarıyla muhatap olmamak için tutuklu sanık E.E. ile fındıklığına Hint keneviri ektik. Sadece 6 kök ektik. Satmak gibi niyetimiz yoktu, içimliğimizi çıkarmak için böyle bir şey yaptık. Kimseye uyuşturucu satmadık. Evimde 15 gram esrar maddesi bulundu. Ayrıca içmek için aparat bulundu. Evimde başka da bir şey yoktu. Tutuksuz sanıkların bizimle bir alakası yoktur. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

"İÇİMLİĞİMİZİ ÇIKARMAK İÇİN"

Neden şaşırttı; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti? Neden şaşırttı; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti?

Tutuklu sanık E.E. ise, "Babamdan kalma bahçeye S.D. ile birlikte içmek için 6 kök Hint keneviri ektik. Ektiğimiz kenevirleri kuruması için kesip eve sermiştim. Aramada evimde esrar maddesi bulundu. Yaş olarak 6 kilogram civarında geldiğini biliyorum. Dikili 6 ağaç bulundu. Kenevirler büyük olduğu için jandarma dalları da sayarak 11 kök demiş olabilir. Diğer sanıkları tanımam. Ticaret suçlamasını kabul etmiyorum" diye konuştu.

Editör: Editör Yazar