Eksiksiz spor hizmetine katkı sunacağız Eksiksiz spor hizmetine katkı sunacağız

Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nce Orhangazi Şehir Parkı’nda “Maltepe Strateji Panayırı” gerçekleştirildi. Etkinlikte Maltepe Belediyesi’nin 2025- 2029 Stratejik Planı hazırlıkları kapsamında Maltepeli vatandaşlara belediyeden beklentileri soruldu. Panayırda belediyenin amaçlarına ulaşmasını sembolleştirmek için bir dart düzeneği hazırlandı. Dart tahtasında belediyenin 2025-2029 Stratejik Plan dönemi için belirlediği altı amaç yer aldı. vatandaşlar dart tahtasındaki seçimleri için atış yaparak beklentilerini paylaştı. Dart tahtasında hedeflerini tutturan vatandaşlara Maltepe Belediyesi oyuncak ve kitap kumbaraları aracılığıyla toplanıp yeniden dönüştürülen oyuncaklardan hediye edildi.

DART TAHTASINDA HEDEFLERİNE ATIŞ YAPTILAR

Belediyenin bu dönem için belirlediği altı amaç  “Toplumcu Yerel Hizmetler”, “Sürdürülebilir Kaynak ve Çevre Yönetimi”, “Nitelikli Sağlıklı Kent Yönetimi”, “Halkçı Kentsel Dönüşüm”, “Kent Hakkı ve Dayanışma”, “Etik ve Şeffaf Kurumsal Yapı” şeklinde sıralandı.

HİZMET BEKLENTİLERİNİ SIRALADILAR

Katılımcıların yüzde 33’ü önümüzdeki dönem için toplumcu yerel hizmetler başlığı ile sosyal politika ve destekleri, kültür ve sanat etkinlikleri ve eğitim faaliyetleri alanında hizmet beklediklerini dile getirdi. “Sürdürülebilir Kaynak ve Çevre Yönetimi” yüzde 21’i tarafından en çok hizmet beklenen ikinci amaç oldu. Halkçı kentsel dönüşüm yüzde 18, nitelikli sağlıklı kentsel yapı yüzde 13, kent hakkı ve dayanışma yüzde 11, etik ve şeffaf kurumsal yapı yüzde 4 tercih edildi. 

Editör: HABER MERKEZİ