EKONOMİ

Kredi kartı borcunu 60 ay yapılandırma nasıl olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ortak kararı ile kredi kartı ve kredi borçlarına yapılandırma imkanını devreye alındı. Peki kredi kartı borçlarının 60 aya kadar yapılandırılması nasıl olacak?

Abone Ol

Kredi kartı ya da kredi borcu yapılandırmada belli dönemlerde, kişinin ödemesi gereken ödemenin yeni koşullarla daha kolay yeniden ödemeye başlaması kararı, Resmi Gazete'de yer aldı.

Borcunu ödemekte zorlanan ve birikmiş kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşlar için yapılandırma fırsatı 1 Kasım tarihinde başlıyor.

60 AY YAPILANDIRMASI NASIL OLACAK?

İhtiyaç kredileri ise anapara ve faiz ödemelerinin 30 günden fazla gecikmesi halinde ilave kredi olmadan 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Borç sahibinin bir yıl içinde yapılandırma için başvurması gerekli.

Bankaya giderken TC numarası yazılı kimlik ve çalışılıyorsa maaş bordrosunun alınması gerekiyor.

Yapılandırma işlemlerinin borcun bulunduğu bankalar tarafından gerçekleşmesi ön görülüyor.

Kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak değişiklik gösterirken, belirlenecek oranlar 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım tarihinde yürürlüğe alınacak.

Merkez Bankası da bireysel kredi kartlarında yapılandırmada kullanılacak azami faiz oranını referans faiz olan yüzde 3,11 ile sınırlandırdı.

Aylık taksit tutarı, eğer kartınızda hala 60 bin liralık limitiniz kaldı ise ilgili ayın asgari ödeme tutarına dahil edilecek Yapılandırılan kredi kartı borcunun minimum yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak.