Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyeleriyle iftarda buluştu. Programda Oda Başkanı Sait Yüksek’in ‘Esnaf Sarayı’ projeleri için destek aldıkları Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’den desteğini daha da artırmasını istedi. Projeye destek veren Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da, esnafın şehrin can damarlarından biri olduğunu söyledi.

1971’DEN BU YANA HİZMET VERİYOR

Küçükçekmece’de faaliyet gösteren Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla geleneksel iftar programını bu yıl da düzenledi. Küçükçekmece Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen programa, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkanı Kemal Çebi,  ilçe de kurulu diğer meslek odalarının başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve aileleriyle birlikte üye esnaflar katıldı.

YÜKSEK: BİZ BİR AİLEYİZ

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sait Yüksek, Ramazan ayının birlik ve beraberlik açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı. “Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak ikinci kez böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmanın ayrı bir mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekleyen Sait Yüksek, “Biz bir aileyiz arkadaşlar! Göreve geldiğimiz günden bu yana çok önemli çalışmalara ve hizmetlere imza attık. Her şeyden önce esnafımız odasının varlığından haberdar oldu. Esnafımızdan toplanan üye aidatlarıyla yine ihtiyaç sahibi üyelerimizin çocuklarına burs veriyoruz ve bunu daha da artıracağız. Ayrıca önümüzdeki Mayıs Haziran ayları arasında 5 bin kişinin katılacağı geniş katılımlı bir de piknik planlıyoruz. Orada da tıpkı bu akşamki gibi dayanışma ruhumuzu pekiştireceğiz.”

“ODALARIMIZA BİR SARAY HAYALİMİZ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR”

Aileleriyle birlikte yaklaşık 1200 kişinin katıldığı iftar programına katılanlara teşekkür ederek sözlerine devam eden Yüksek, planlanan ve adına saray denilen mekan için ise şu bilgileri verdi. Bir esnaf sarayı hayalimiz vardı. Bununla ilgili adımlar attık. Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. ‘Esnaf Sarayı’ için bize bir arsa tahsisi yaptı. Şimdi Sayın Kaymakamımızın da destek ve himayesiyle inşallah Sefaköy esnafına bir eser kazandıracağız.” dedi.

Benzinde bir indirim daha; Ne zaman başlayacak? Benzinde bir indirim daha; Ne zaman başlayacak?

KAYMAKAM ANTEPLİOĞLU: ESNAF HAREKETLİYSE, ŞEHİR DE CANLI OLUR

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ise esnafın önemine dikkat çekti. Anteplioğlu şunları söyledi; “Şunu unutmamalıyız ki esnaf, bir şehrin can damarlarından biridir. Eğer esnaf hareketliyse, şehir de canlıdır. Bunun en somut örneğini depremde gördük. Deprem zamanında dükkanlar kapalıydı ve şehir adeta ölü gibiydi. Ancak esnaflar iş yerlerini yeniden açtığında şehir canlandı.

Esnaf, bir şehri ayakta tutan dinamiktir. Ben de bir esnaf çocuğuyum, bu yüzden esnafın ruh halini çok iyi anlarım. Esnafın işi iyiyse, ticaret güzelse hayat da güzeldir. Rabbim tüm esnaflarımıza bol kazançlar ve bereketli işler nasip etsin.

Başkanımıza da teşekkür ediyorum, bizleri bu Ramazan iftarında bir araya getirdi. Esnaflar olarak bir arada olmak zaten bu işin en önemli amacı. Sayın Belediye Başkanımızla da konuştuk; kendisi esnaf sarayı için yer tahsis ettiklerini söyledi. Tabii ki bütçe ve diğer imkanlar değerlendirilecek. Ancak şu bir gerçek ki yerel yöneticilerimiz—kaymakamlık, belediye başkanlığı ve diğer müdürlükler—esnafımızın yanında olmaya devam edecek.

Ayrıca, Sefaköy ve Küçükçekmece bölgesinde deprem gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Hem konutlarımızın hem de iş yerlerimizin sağlam ve güvenli olması gerekiyor. İnşallah hep birlikte bunun için çalışacağız.”

ÇEBİ: ELBİRLİĞİ İLE ESNAF SARAYIMIZI TAMAMLAYACAĞIZ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de kısa bir konuşma yaparak salona hitap etti. Çebi şöyle konuştu;

“Bu ay, bereketin, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve ibadetin zirveye ulaştığı bir zaman dilimi. Dinimiz, “Komşun açken sen tok yatamazsın” diyerek bizlere yardımlaşmanın sorumluluğunu yüklemiştir. Bu yüzden Ramazan ayında birlik ve beraberliği ihmal etmeyelim. Bugün burada, sadece iftar etmek için değil, Ramazan’ın ruhuna uygun olarak sofralarımızı paylaşmak için bir aradayız.

Oda başkanımız bana teşekkür etti ancak ben de şunu belirtmek isterim: Küçükçekmece’de yaşayan herkesin hakkı olan bir alanı, yine halkın faydasına sunduk. Esnaf odası, bir esnaf sarayı yapılması gerektiğini ilettiğinde, biz de belediye olarak destek verdik. Ancak şunu da söylemek istiyorum: Belediyenin bir arsasını kullanmak ve esnaf odası yapmak istiyoruz dediler. hatta ‘bizim paramız çok’ dediler. “sen yeter ki bize bir yer ver, bir yer göster” dediler. Sefaköy merkezde bir yeri tahsis ettik. Tahsis işlemi bitti. - ‘Başkana sordum, tahsis tamam, proje tamam şimdi bundan sonra ne yapacaksınız? Verilen cevaplardan birisi, başkanım tahsis tamam da sen bir de hafriyatını da alsan’ dediler. O işi de biliyorum fazla bir yük getirmez Sayın Kaymakamım, tamam dedim. ‘ Hafriyatını almışken bir de temel betonunu dökersin?’ dediler. Şimdi bir pazarlık içerisindeyiz. Ama öyle ya da böyle bir süre içerisinde el birliği ile esnaf sarayımızı tamamlamış ve Küçükçekmeceli esnafımızın hizmetine sunmuş olacağız. Çünkü bir kentte esnafımızın yüzü gülüyorsa orada huzur vardır.

“GEÇMİŞTE KREDİ KARTI YERİNE ESNAF DEFTERİ VARDI”

Esnaf, bir şehrin sosyal ve ekonomik hayatının bel kemiğidir. Geçmişte, kredi kartı yerine esnaf defteri vardı. Güvenin, yardımlaşmanın ve toplumsal dayanışmanın en büyük örneklerinden biri esnaflıktı. Bugün bu değerlerin bir kısmı yıpranmış olsa da, esnafın yeniden güçleneceğine inanıyorum.

“DESTEK OLMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Yerel yönetimler olarak esnafımızın daha iyi şartlarda çalışması, yüzlerinin gülmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Hiç kimsenin hakkını yemeden, adil bir şekilde esnafımıza destek olmaya devam edeceğiz. Bu güzel buluşma için oda başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha nice iftarlarda buluşmak dileğiyle.”

RAMAZANIN MANEVİ ATMOSFERİ PAYLAŞILDI

Katılımcılar, iftar yemeğinde bir araya gelerek Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte yaşadı. Program, duaların edilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. TAYFUN ERCAN- SÜMEYRA DUĞAN- KENT YAŞAM