BELEDİYE

Küçükçekmece’de dev zam; Emek, enflasyonu yendi…

Küçükçekmece Belediyesi, toplu iş sözleşmesini rekor artışla imzaladı. Düğün havasında geçen sözleşmede maaş zam oranı enflasyonu yüzde 11,14 geride bıraktı. Enflasyon yüzde 64,86 iken işçiye yapılan zam oranı yüzde 76 oldu.

Abone Ol

Küçükçekmece Belediyesi’nde, yönetim ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası arasında 2024 yılında geçerli olacak toplu iş sözleşmesi rekor bir zam oranıyla imzalandı. Böylece Küçükçekmece Belediyesi yeni toplu iş sözleşmesine göre maaşlarda yüzde 76 gibi büyük bir artış yaptı.

Küçükçekmece Belediyesi başkanlık binasının yanında bulunan resmi tören alanında yapılan toplu iş sözleşmesi törenine Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK İstanbul 2 NO'lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, sendika temsilcileri, belediye çalışanları ve aileleri katıldı.

Düğün havasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin töreninde oyunlar oynandı, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

ÇALIŞKAN: BELEDİYE BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan katılanları selamlayarak, “Bir toplu iş sözleşmesi için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şubemize, şube yöneticilerimize, temsilcilerimize, KİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanına, emeği geçen herkese ama en çok Küçükçekmece Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

ÇEBİ: ÖRGÜTLÜ TOPLUM GELİŞİRSE, ÜLKE GELİŞİR

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ise şöyle konuştu: “Siyasi kaygımız olmadan, dünya görüşümüz, bu topluma bakışımız ve örgütlü toplumdan yana oluşumuz bize bu adımları atmaya itiyor. Eğer bir toplum örgütlü değilse ve o orayı örgütlü toplumdan korkan insanlar yönetiyorsa orada işçi, emekçi hakkını alamaz. Bunlar olduğunda ülke de gelişmez, demokrasi de gelişmez. Biz sivil toplum kuruluşlarının gelişmesini istiyoruz çünkü demokrasinin gelişmesini istiyoruz. Ülkenin temel direği emekçilerdir. Çalışanlarımızın daha iyi şartlarda yaşamasını ve çalışmasını istiyoruz. Çalışanlarımızın bunu ailelerine de yansıtması önemli. İnanın bunu da takip ediyoruz. Bir insan ailesiyle ne kadar mutluysa işine de bunu yansıtır. Bu sadece maaşlarla ilgili değil.

“KEŞKE 76 DEĞİL 106 OLSAYDI”

KİTAŞ Başkanımız, Hesap İşleri Müdürlüğümüz sürekli geldiler ve beni ikna etmeye çalıştılar. Onlara teşekkür ediyorum. Masada oturuyoruz, ben 74.44’te direniyorum. Olmaz, ödeyemeyiz diyorum. Yanımda KİTAŞ Müdürümüz Dinçer Bey oturuyor. Önüme bir not atıp yüzde 75’e çıkar dedi. Ben onlara güveniyorum. En son yine Dinçer beyden bir not daha geldi. Yüzde 76 dedim ve kalktım. Bakıyorum içeriği halletmişler. Keşke 76 değil 106 olsaydı. Helali hoş olsun. Biz bu ülkenin şartlarının farkında olan ve herkesin rahatça, eşitçe yaşaması için mücadele eden insanlarız. En az 50 yıldır bu mücadeleyi veriyorum. Birçoğunuz hayatta değilken ben fabrika önlerinde işçi direnişlerine katıldım. O zaman halen biber gazı yoktu, jop yiyorduk.

“İSRAFI ÖNLEDİK, KAYNAKLARI HALKIMIZA VERDİK”

Bunu nasıl yapıyoruz? İsrafı önleyerek, bereketli bütçelerle yapıyoruz. Kötü elleri bütçelerden uzak tutarak yapıyoruz. Tüm paydaşlarımızla istişare ederek bu kararları alıyoruz. Vatandaşlarımızdan topladığımız vergilerle yüzlerde biraz daha tebessüm ettirmek bizim görevimiz. Çünkü her zaman dediğimiz gibi zenginden alıp dar gelirliye veriyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Zenginden vergiyi alıyoruz, dar gelirliye sosyal yardım olarak geri döndürüyoruz.

İşte barış, işte mutluluk, arkadaşlarınızı sevmekten geçer. Sabahları geldiğinizde mutlaka günaydın deyin, birinin morali bozuksa halini hatırını sorun. Bunlar çok önemli şeyler;  iş verimini yükseltir.

Umuyorum ki sizlerle çok fazla uzatmadan bir beş yıl daha çalışma mutluluğunu yaşarım. Bunun için yeniden adayım. Sizlerle birlikte çalışmak istiyorum. Gereğini yaparsınız.”

ENFLASYON OCAK’TA 6,7 YILLIK 64,86

Gelir garantisi olan kamu çalışanları nispeten güvence altında hissetse de enflasyon ve hayat pahalılığı kamu çalışanlarını da vurdu. Markete, benzine, ilaca, giyime, faturalara, çocukların eğitimine ve aklınıza ne gelirse zam yağmuru devam ediyor. Alım gücümüzde de fazlasıyla bir azalış hissediyoruz. Maaş ay sonunu görmüyor. . Sürekli bir ödeme, sürekli bir borç, sürekli bir bataklık. Türkiye İstatistik Kurumu’na ( TUİK ) göre geride bıraktığımız ocak ayında enflasyon aylık bazda yüzde 6,7 artarken, yıllık bazda ise yüzde 64,86 olarak açıklandı.

ENFLASYONDAN YÜZDE 11,14 DAHA FAZLA ZAM

TUİK’in yüzde 64,86 oranındaki resmi verilerini doğru kabul ettiğimiz takdirde Küçükçekmece Belediyesi’nin Genel İş Sendikası ile imzaladığı toplu iş sözleşmesindeki yüzde 76’lık maaş zammı enflasyona darbe vurmuş durumda. Hükümet kamu işçilerine, toplu iş sözleşmelerinde enflasyonun yarısı kadar yüzde 32,57 oranında zammı uygun görmüştü. Küçükçekmece Belediyesi hükümetin tavsiye ettiği orandan yüzde 43,43 daha fazla zam verdi. İşçisine cömert davranan Küçükçekmece Belediyesi enflasyonla yarışını yüzde 11,14 oranında farkla geride bırakarak, enflasyona darbe vurdu. Küçükçekmece Belediyesi yönetimi kaynaklarını emekçilerine harcamayı tercih eden bir politikayla emeğin enflasyonu yenmesine katkı sundu.  Sümeyra Duğan