BELEDİYE

Madımak’ın acısı Silivri’de anıldı

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi tarafından düzenlenen 2 Temmuz Madımak Katliamı anma programına katıldı.

Abone Ol

Anma etkinliği için çok sayıda kişi Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı. Katılımcılar, Uğur Mumcu Meydanı'ndan Silivri Sahili Atatürk Meydanı'na yürüdü. Atatürk Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından okunan şiirler ve söylenen şarkılarla hayatını kaybeden 33 aydın anıldı.

BALCIĞLU: MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUM

Silivri Belediye Başkanı Başkan Balcıoğlu, anma programında yaptığı konuşmada, “Madımak Katliamı’nın 31. yılında hayatını kaybeden 33 aydınımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Kardeşçe yaşama ilkemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Balcıoğlu, ayrıca toplumsal barış ve hoşgörünün önemine vurgu yaparak, bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için hep birlikte çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Balcıoğlu, konuşmasında, “Toplum olarak birbirimize daha sıkı sarılmalı ve barış içinde bir arada yaşamayı her zaman ön planda tutmalıyız,” ifadelerini kullandı.