26 Ağustos 1071 tarihinde kazanılan Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarının Türk milletine açıldığını vurgulayan Başkan Senger, “Malazgirt Zaferi, Türk milletinin dünya tarihine yön veren destansı bir zaferidir. 953 yıl önce Türklerin Anadolu’ya girişiyle birlikte bu topraklarda adaletin temelleri atılmıştır” dedi.

Sultan Alparslan’ın “Size öyle bir vatan aldım ki, ebediyen sizin olacaktır” sözleriyle anılan bu toprakların, kutlu fetihle kendi kimliğine kavuştuğunu ifade eden Senger, “O günden bu yana bu topraklar, aziz milletimizin sarsılmaz kalesi, birliğimizin ve dirliğimizin teminatı olmuştur” şeklinde konuştu.

Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

Malazgirt Zaferi'nin sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir milletin kaderini değiştiren tarihi bir kahramanlık destanı olduğuna dikkat çeken Senger, “Destansı zaferlerle bizlere kazandırılan bu vatan topraklarının mirasçıları olarak, birlik ve beraberlikten ödün vermeden, çok çalışarak muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma görevini üstleniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü kutluyor; bu toprakların kapılarını açan Sultan Alparslan ve kahraman askerlerini, Anadolu’yu vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Ayrıca, Başkan Senger, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.