BELEDİYE

Metro İstanbul'dan bayram öncesi 'Yasak' açıklaması

Metro İstanbul, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili öncesi İstanbullu metro kullanıcılarına duyuruda bulundu. Yaşanacak olası yoğunluklardan dolayı vatandaşlara valiz kullanımları hakkında uyarıda bulunuldu.

Abone Ol

Kurban Bayramı tatiline çok az bir süre kala İstanbul'da çeşitli tedbirler alınmaya devam ediyor. Son olarak Metro İstanbul'dan seyahatle ilgili bir açıklama geldi.

Metro İstanbul'un X hesabından yapılan paylaşımda, "30 kilogramdan ağır veya 120x50x60 cm ölçülerinden büyük valizlerle araçlarımıza binmeniz yasaktır. Metroda valiz ile yolculuk yaparken ağırlık ve ölçü sınırları içinde en fazla; 1 büyük boy valiz, 1 kabin boy valiz veya 1 küçük/orta boy sırt çantası ile ek ücret ödemeden seyahat edebilirsiniz. Orta/büyük boy kamping sırt çantaları valiz olarak kabul edilir. Bu kabul kuralları dışında, 1 adetten fazla valizle giriş yapmak isterseniz, ilave 1 yolculuk ücreti ödeyerek seyahat edebilirsiniz. Valiz ve çantaları koltukların üzerine koymamalı veya yolcu geçişlerini kapatmamalısınız." ifadelerine yer verildi.