GÜNCEL

Neslican Tay, vefatının 4. yılında Bahçelievler’de anıldı

Rize'de, sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay (21), ölümünün 4. yılında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği programla anıldı

Abone Ol

Rize'de, sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay (21), ölümünün 4. yılında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği programla anıldı.

Şirinevler Mahallesi Bayburt Sokak üzerinde bulunan Şehit Yarbay Cesur Parkı’nda gerçekleştirilen programda kansere karşı verilen mücadeleye vurgu yapıldı. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Danış Akpolat’ın katıldığı anma etkinliğine partililer ve vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.  

PES ETMEYEN BİR SAVAŞÇIYDI

Anma töreninde basın açıklamasını CHP Bahçelievler İlçe Başkan Yardımcısı Runerm Ateş okudu. Neslican’ın mücadelesi hepimize ışık olmasını dileyerek söze başlayan Runerm Ateş, “Neslican;  hayat dolu, her gülüşünde, her sözcüğünde hissettirdiği sevgi ile bizlerle. Ne yazık ki, onu kansere karşı verdiği zorlu mücadelede kaybettik. Neslican bu hastalıkla savaşırken bile asla pes etmeyeni, her anında gücünü ve cesaretini gösteren bir savaşçıydı.  Neslican sonsuz bir direnişin sembolüydü. Zayıf düştüğünü sandığımız anlarda bile, o güçlü durmayı seçti. Bize bir şey öğretti; sevginin, umudun, inancın asla bitmeyeceğini. Nesilican, hayatının her anında umut aşılayan biriydi ve bize bu mücadelenin sadece bireysel bir savaş olmadığını, hep birlikte durup el ele vererek yürütülmesi gereken bir mücadele olduğunu gösterdi” dedi.

KANSERLE MÜCADELEDE BİRLİKTELİK

Kanserle mücadeleye herkesin katkı sunmasının gerektiği belirtilen açıklamada, “Bugün burada Neslican’ı anarken aynı zamanda kanserle mücadelede yalnız olmadığımızı, birlik ve beraberlik içinde bu hastalığa karşı durabileceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Her birimizin küçük bir katkısı, büyük farklar yaratabilir. Erken teşhis, farkındalık ve güçlü bir destekle bu karanlık hastalığın karşısında durabiliriz.  Neslican’ın hatırası kanserle mücadele eden herkese, Neslican’ın ışığıyla sesleniyoruz; Yalnız değilsiniz. Bu zor yolda biz hep yanınızdayız. Birlikte daha güçlüyüz, birlikte bu hastalığı alt edebiliriz. Neslican bize bunu öğretti.  Neslican sonsuz bir sevgiyle seni anıyoruz. Her nefes alışımızda, her adımımızda senin ışığınla yürüyoruz. Huzur içinde uyu. Seni asla unutmayacağız. Hayatlarımızdan bıraktığın izler, sonsuza dek silinmeyecek” sözlerine yer verildi.

Gökyüzüne balonlar uçurdular

Ateş’in ‘Unutmayın kansere karşı hep birlikte daha güçlüyüz’ sözünü vurgulaması ve CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın 24-25-26 Eylül’de yapılacak ücretsiz mamografi hizmeti vereceğini hatırlatmasının ardından gökyüzüne bırakılan balonlarla kanserle mücadeleye destek bir kez daha hatırlatıldı.

HABER MERKEZİ