BELEDİYE

Ovalıoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda yerel seçimlerden bu yana yapılan ve planlanan çalışmalar ile mahallelerin ihtiyaçları ele alındı.

Abone Ol

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin de yer aldığı toplantıda yapılan ve planlanan çalışmalar ile Bakırköy’ün sorunları konuşuldu. Mahallesinde yaşanan her türlü sıkıntıyı önce muhtarların bildiğini ifade eden Ovalıoğlu, “Muhtarlarımızı yönetim anlayışımızın önemli bir paydaşı olarak görüyoruz. Sorunlarımıza da birlikte çözüm üretmek istiyoruz” dedi. 

“BAKIRKÖY’Ü GELECEĞE BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ”
Daha sonra kültür sanattan çevreye, eğitimden temizliğe ilk 100 günde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Ovalıoğlu imar planlarıyla ilgili de konuştu. Bakırköy’deki yapı stoğunun çoğunluğunun 2000 yılı öncesine ait olduğunu belirten Ovalıoğlu, “Bu durum olası İstanbul Depremi için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçen parsel bazlı dönüşüm planı son derece önem arz ediyor. İmar planlarını da hazırlayıp İBB Meclisi’ne göndereceğiz ve komşularımızla birlikte Bakırköy’ü geleceğe taşıyacağız” dedi.  

“AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EN ÖNEMLİ İŞLERİMİZDEN”
Kısa sürede yapılan en önemli işlerden birinin imar planları olduğunu ifade eden Ovalıoğlu, bir diğerinin ise yeni kurulan Afet İşleri Müdürlüğü olduğunu belirterek, “En acil işlerimizden birisi buydu. Kendi personeli ve geliştireceğimiz kapasitesiyle Bakırköy’ü olası afetlere karşı dirençli hale getirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR MAHALLELERİNE İLİŞKİN TALEPLERİ İLETTİ
Yapılan ve planlanan çalışmalar dışında Bakırköylülerin gündemindeki sorunları da aynı şekilde takip ettiklerini belirten Ovalıoğlu, “Varsa yapılan yanlış işlerin takipçisi olacağız, izin vermeyeceğiz” dedi. Toplantının önemine değinen muhtarlar da söz alarak mahallelerinin sorun ve ihtiyaçları hakkında görüşlerini paylaştılar.