Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde, toplu sözleşme hakkı için devam eden adalet nöbetinin 10'uncu gününde, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Şükret Sevgener'in katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin iptal etmesine karşın sendikaların toplu sözleşme ikramiyesi alabilmesi için yüzde 1 baraj koşulunun yeniden getirilmesine tepki göstermişti. Çerkezoğlu, DİSK'e bağlı 9 sendikanın yüzde 1 barajını geçtiğini, Dev Sağlık-İş Sendikası'nın ise 0.99'da kaldığını açıklamıştı. Çerkezoğlu, Dev Sağlık-İş Sendikası'nın üye sayısının tekrardan sayılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na itiraz ettiklerini de belirtmişti. Çerkezoğlu yaşanan bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünden tekrar haykırdı.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Dev Sağlık-İş Sendikası’nın sözleşme hakkı için mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “44 gündür bu ülkenin çalışma hayatını düzenleyen, 44 gündür bu ülkenin hakkını hukukunu korumakla sorumlu olan bu Çalışma Bakanlığı’nın kapısında adalet mücadelesi veriyoruz. Türkiye’nin içinden geçtiği süreci hepimiz biliyoruz. İşsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı karşısında milyonların yoksullaştığı işçi ve emekçilerin geçim derdi ile yüz yüze olduğu bir süreci yaşıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki işçiler olarak yaşanan bu ağır ekonomik tablo karşısında ekmeğimizi korumanın tek bir yolu var. O da sendikalı olmak toplu sözleşmeler yoluyla ücretimizi bu yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında korumak ve böylelikle evimize ekmek götürebilmek çoluğumuza, çocuğumuza ekmek götürebilmek. İşçiler olarak bunu biliyoruz. O nedenle örgütlenmeye sendikalı olmaya ve sendikal haklarımızı korumaya çalışıyoruz” dedi.

HATAYI BİR TÜRLÜ DÜZELTMEDİLER

Basın açıklamasında Türkiye’de sendikalaşmanın önünde engel çıkarılmaya devem edildiğini belirten Arzu Çerkezoğlu, “Türkiye’de her şey işçilerin sendikalaşmasının önünde engel… Biz bütün bu zorlukları aştığımızda bile önümüze bin bir türlü zorluk çıkartılıyor. Bunlardan biri sağlık ve sosyal hizmetler kolunda yaşadığımız bu süreç.  Sağlık ve sosyal hizmet kolunda çalışanlar DİSK’i tercih etti.  Önümüze konulan bütün engelleri barajları aşarak toplu sözleşme hakkı elde etmesine rağmen bir istatistik oyunuyla sendikamız 0,99 ile baraj altında bırakılmak isteniyor.  Üyelerimizi olduğundan az gösterip baraj altında bıraktılar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi kayıtlarında bu sayı belli. İtirazlarımızı yapıp bakanlığı bu hatadan dönmeye çağırdık. Ancak bunu düzeltmediler.”

GÜLÜYORUZ AĞLANACAK HALİMİZE

Dilruba'ya 7,5 ay ceza verildi ceza ertelendi Dilruba'ya 7,5 ay ceza verildi ceza ertelendi

Bakanlık yetkilileri ile sağlanan görüşmede yaşanan bir olayı da aktaran Çerkezoğlu, “Gülüyoruz ağlanacak halimize. Bu durumu paylaştıktan sonra. Bakanlık yetkilileri ile görüştük.  Benim üyeliğimin listede olmadığı tespit etmiştik. Bakan ve bakanlık yetkilileri ile bir toplantı yaptık. Bakan bey Çalışma genel müdürüne neden böyle bir durum var nasıl olur diye sordu. Genel müdür dedi ki Türksat’ta uyduda bir problem olmuştu. Birkaç saatliğine bazı üyelikler silindi. (Uydulardan artık nasıl sinyaller gelmişse benim üyeliğim bile silinmiş.) ‘Bu sadece birkaç saatlik hataydı bunu düzelttik sayın bakanım‘ dedi. Ama söylediği tarihten bir hafta sonra istatistiklerde yayınladığı ve bugünde mahkemeye gönderdikleri listede aynı hatanın devam ettiğini görüyoruz. Bakanlık bilerek ya da bilmeyerek DEV Sağlık İş sendikamız istatistik oyunları ile baraj altında bırakılmıştır. Artık her şey açık ve nettir. Aslında bir saatlik çalışma ile bakanlığın bu hatayı düzeltmesi mümkün. Israrla bu yapılmıyor. Dev Sağlık iş yüzde 1 barajını aşmıştır. Toplu iş sözleşmesine hak kazanmıştır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ