BELEDİYE

Silivri'de riskli yapılar bir bir yıkılıyor

Marmara'da deprem riski kapıdayken belediyeler önlem almaya devam ediyor. Silivri Belediyesi'de bu kapsamda ilçedeki riskli binalara geçit vermemek için çalışmalarını sürdürüyor

Abone Ol

Silivri Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan riskli yapıların yıkım işlemlerini sürdürüyor. Silivri Belediyesi’nin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Etüt Proje ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü'nün koordinasyonu ile yürütülen süreçte, tüm güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor.

OLASI DEPREME KARŞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Etüt Proje ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen projede her binanın yıkım süreci takip ediliyor. Olası bir İstanbul Depreminde halkın zarar görmemesi için 6306 sayılı Kanun kapsamında tespiti yapılan riskli yapıların yıkımı Silivri Belediyesi'nin kontrolünde yürütülüyor.

HAK SAHİBİNE KİRA YARDIMI

Silivri Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren yapılan çalışmaların ardından 15 bina riskli yapı olarak tespit edildi, 23 bina yıkıldı, ve 401 hak sahibine toplam 4.807.304 TL kira yardımı yapıldı. Hala 51 binanın yasal süreçleri takip ediliyor ve bu süreçlerin bitiminde yıkım işlemlerine başlanacak.