Etkinlik sunumunu Sanatçı Hülya Yıldız’ın yaptığı gece tüm olumsuz koşullara! Rağmen, programın ana bölümlerinden olan konserin insani duygular nedeniyle iptal edilmesine ve ülke genelinde ilan edilen resmi milli yasa rağmen ilgi büyüktü.

(İSARF) İstanbul Artvin Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sinan TEMİZ

Gecenin açılış konuşmasında özetle;

"Her zaman olduğu gibi bu etkinlikte de İSARF federasyonumuzun yönetimindeki çok değerli mesai arkadaşlarımın büyük emekleri var.

Ayrıca federasyon derneklerimizin başkan ve yöneticilerine, İSARF delegelerimize ve birbirinden değerli Artvinli sanatçılarımıza bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde yaptıkları katkılarından dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz.

İlan edilen milli yas ve insani gerekçelerle iptal edilen konsere rağmen burada olmanız çok değerli.

An ve an dünyamızın birçok yerinde savaşlar, katliamlar, ölümler had safha da ve maalesef çok üzücü.

Bir tarafta ise bizlerden acil olarak yaşam seslerine ses katmayı umutla bekleyen SMA'lı MİNİCİK BEBEKLER…

Federasyon olarak Dünyadaki bütün savaşları, ölümleri, katliamları şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz.

Hele sivillerin yaşam alanlarının acımasızca bombalanması ve çoluk- çocuk demeden katledilmesi tam bir iğrençlik! Söylenecek söz bile bulamıyoruz. Sözün bittiği yer burası olsa gerek.

Sayın TEMİZ konuşmasında; Filistin'de bombalanan hastane de canlarını kaybedenler için milli yas ilan edilen bu günlerde bir ay öncesinden karar alınmış bu etkinliği yapıp yapmamakta gerçekten çok ama çok zorlandık.

Şöyle ki; Artvin/Şavşatlı hemşerimiz SMA Tip 1 hastamız Aytun Miraç ERBAY yavrumuz tedavi olamaz ise hayata tutunma umudu giderek azalıyor,

Tedavisi için yaklaşık iki milyon dolar gerekli ve maalesef zaman çok kısa.

İşte bu gecenin amaçlarından biri de Aytun bebeğimizin yaşam sesine hep birlikte SES katmak, SMA hastalığı ve mağdurları için FARKINDALIK kazandırmaktır.

Devlet babamız SMA hastaların ilaç bedelini karşılamıyor.

Buradan devlet babamızı yönetenlere yüksek sesle çağrımız var.

 "YAŞAM TEMEL BİR HAKTIR."

"Derhal bu yaşamsal soruna el atılmalı, gerekli önlemler alınmalı ve birçok ülkede olduğu gibi sağlıkla ilgili bedeller sigorta kurumları tarafından ücretsiz karşılanmalı. Devlet baba bu günler için var. Âmâsız-fakatsız."

Etkinliğin bilgi şöleni sunumunu yapan Artvinli hemşerimiz Sayın Prof. Dr. Ömür GÜNALDI ise

İSARF federasyonuna bu anlamlı etkinlik için teşekkür ederek SMA hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında önemli tıbbı bilgiler verdi.

Ayrıca ARTVİNLİLERİN dayanışmaya gösterdikleri ilgi çok değerli ve kısa sürede tamamlanacağını inanıyorum dedi.

Sayın GÜNALDI; Ortadoğu'daki ihtilafları, Filistin - İsrail savaşı ve bölgenin genel durum değerlendirmesini de yaparak "savaşa hayır diyoruz" dedi.

Geceye görüntülü canlı bağlantı ile bağlanan Artvin Belediyesi Başkanı Sayın Demirhan ELÇİ, Ardanuç Belediyesi Başkanı Sayın Yıldırım DEMİR, Borçka Belediyesi Başkanı Sayın Ercan ORHAN bu anlamlı etkinlik için İSARF Artvin Federasyonuna teşekkür etti. Aytun bebeğe desteklerinin tam olduğunu "Haydi Artvin", Deniz bebek tamam sıra Aytun Bebekte", "ARTVİNLİLER Aytun bebeğin sesine ses katacak ve Aytun bebek yaşayacak"  dediler.

Artvin’in duayen, yardımsever iş insanı Sayın İsmet ACAR ise görüntülü bağlandığı yayında, Aytun bebeğe şifalar dileyerek kendisine düşen ne ise yapacağını ve bu anlamlı etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ederek tüm ARTVİNLİLERİ dayanışmaya davet etti.

Salonun internet GSM hatları zayıflığı nedeniyle çok sayıda kişilerle canlı bağlantı kurulamadı.

SMA hastası Aytun Miraç’ın dedesi Sayın Temel YAŞAR ise katılımcılara teşekkürlerini sunarak torununun son durumu hakkında bilgi verdi.

ARDEF genel başkanı Sayın Hakan Bekar ise İSARF Artvin Federasyonuna bu anlamlı etkinlik için teşekkür ederek ARDEF Federasyonu olarak bir etkinlikte kendilerinin planladığını söyledi.

Etkinliğe katılım sağlayan Artvinli Sanatçılar ise yaptıkları konuşmada sanatçı olarak böylesine anlamlı ve yaralı etkinlikler de her zaman var olacaklarını ve destek vereceklerini belirterek etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Etkinlikte stant açan ahşap el sanatları ustası Artvinli sanatkar Muzaffer Sağır'ın el yapımı ahşap eserleri büyük İlgi çekti ve satılan el yapımı ahşap eşyaların gelirinin tamamını Aytun Miraç ERBAY bebeğe bağışladı.

Gece etkinliğine katılım sağlayan STK temsilcileri arasında

ARDEF Genel Başkanı ve Artvinliler Hizmet Vakfı önceki dönem Başkanlarından Hakan BEKAR,

Ardanuçlular Derneği Başkanı Erdinç ASLAN, Şavşat Derneği Kurucu Bşk. Av. Ferhan ÇELİK Artvin Yusufeli Derneği Başkan Yrd. Kenan SATIR, Artvinliler Platformu Bşk.Barış BAŞAR,

Macahel Vakfı Başkanı İbrahim YILDIZ,

Beyoğlu Sakatlar Derneği Bşk. Yrd. Av. Arb. Arzu YAZAN

Kılıçkaya (Ersisliler) Derneği yönetiminden Muzaffer SAĞIR,

Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet UZUN, Şota Rustaveli Derneği Bşk Av. Sezen GÖNENÇ, Gürcü Dil Merkezi Başkanı Yazar Eşref YILMAZ,

Şavşat Veliköy Derneği yönetiminden ve kurucu başkanı Halil TURAN, Şavşat Yoncalı Derneği Başkanı Yusuf GÜVERCİN, Şavşat Çoraklı Derneği Başkanı Özkan DEDE,

Şavşat Dutlu ve Sebzeli Köyleri Derneği Başkanı Ensar ŞİMŞEK,     Şavşat Çiftlik Derneği Kurucu Başkanı Yasin KOCA,

UEFA Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işaretine karşı harekete geçti UEFA Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işaretine karşı harekete geçti

Yusufeli Demirdöven Derneği Bşk. Yrd. İsa ZOR, Şavşat Üzümlü Köyü Derneği yönetiminden Telat MEYDAN, Şavşat Cevizli Köyü Derneği Başkanı Yaşar BAŞAR, AB grup başkanı Abdullah GÜNDÜZ, Sosyal Yardımlaşma İyiler k. Bşk. Özlem KARA,

Artvin Bir Sevdadır muhabiri Tuncay ÖZCAN

Ayrıca;

Artvinli sanatçılardan

Sanatçı Aydoğan TOPAL, Sanatçı Salih YILDIZ, Sanatçı Fuat BAHÇECİ, Sanatçı Pınar YILDIZ, Sanatçı Filiz YILDIRIM, Sanatçı Neslihan ÖZALTUN, Sanatçı Ahmet EVBAŞI, Sanatçı Hülya YILDIZ, Sanatçı Mürsel AKDEMİR,

Sanatçı Gökhan ÖZCAN

Yazarlardan;

Yazar Fatma BİBER ve Yazar Osman BOZKURT' da katılımcılar arasındaydı.

Sanatçı Fuat BAHÇECİ,

Sanatçı Ahmet EVBAŞI ve 

Yazar Fatma BİBER ise Aytun Bebek için yazdıkları şiir/ deyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Etkinlik tüm katılımcıların "Savaşa Hayır, yaşasın barış",

"Aytun Bebek için ben de varım" ... söylemiyle sona erdi.

İsarf yönetim:

Sinan Temiz, Zafer Kapdan, Arzu Yazan, Erdinç Aslan, Tayfun Kaplan, Bilgen Çetin, Özkan Dede, Ahmet Evbaşı, Yasin Koca, Kenan Satır,  Duygu Çelik, Yüksel Ekinci, Halis Kılıç, Ayfettin Geçkin, Sedat Meydan, Şinasi Özcan, Telat Meydan, Söner Gümüş, Zeki Yazar.

Denetim: Sezen Gönenç, Adnan Topal, Dilek Yazan,

Disiplin: Mustafa Melek, Aziz Yiğit, Ramazan Balcıoğlu .

Dernek Bşk. Ayşe Katkat, Yusuf Güvercin, Ensar Şimşek, Bşk.Yrd. İsa Zor, Barış Başar. Fidan Uğur/KENT YAŞAM

Editör: Editör Yazar