“Tüylü Mikrofon” isimli YouTube kanalının yaptığı sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesiyle ilgili konuşan Dilruba Y., kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklandı.

Röportajında Instagram’a getirilen erişim engelini eleştiren Dilruba Y., saat sabah 10.00’da gözaltına alındı, daha sonra İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Dilruba Y., tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

NE DEMİŞTİ?

Kadının tutuklanmasına neden olan röportajı şöyle;

’Milliyetçilik lafla değil, bereketli toprağı işlemekle olur’ ’Milliyetçilik lafla değil, bereketli toprağı işlemekle olur’

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK DESTEK

X'te #DilrubaSerbestBırakılsın tag'i Türkiye gündeminde ve yaklaşık 200 bin paylaşım aldı.

İZMİR BAROSU AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Barosu, Dilruba Y.’nin tutuklanmasına tepki gösterdi:

“Eleştiriye tahammülü olmayan iktidar, ifade özgürlüğü elinden alınan insanlar ve tek adam rejiminde geçerli olan kanunsuz cezalar…Yargılama olmaksızın cezalandırmanın yolu olarak verilen ‘tutuklama’ kararlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Bugün İzmir’de bir kişi sokak röportajında sadece düşüncelerini ifade ettiği için tutuklandı. Hatırlatırız ki uygulamanın aksine; ‘tutuklama’ bir ceza yaptırımı değil, çok sıkı şartların varlığı halinde uygulanabilecek bir güvenlik tedbiridir. Toplumdaki kişileri susturmaya ve onlara gözdağı vermeye yönelik verilen orantısız, hukuksuz tutuklamaya; ‘alıkoymaya’ derhal son verin. Yasalara uyun!”

Editör: Editör Yazar