CHP lideri Özgür Özel, çok sayıda insanın merakla beklediği 'erken seçim' açıklamasını yaptı. Özel, beklentileri büyük ölçüde karşılayamamış olsa da ilk kez net bir tarih vermesi dikkat çekti.

BirGün gazetesinden L. Doğan Tılıç’a konuşan Özel, “Türkiye ilk seçimde Erdoğan yönetiminden kurtulacak. İlk seçim dediğim 2028 değil. Ben 31 Mart seçim sonuçlarını araçsallaştırarak seçim istemeyeceğimi söyledim. Bu seçim istemiyorum demek değil. En çok ben istiyorum. Vatandaş da anketler gösteriyor ki, yavaş yavaş seçim istemeye başladı. Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence seçildikten 2.5 yıl sonra, bugünden 1.5 yıl sonra erken seçim olur. Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım.”

"NORMALLEŞTİRME PEŞİNDE DEĞİLİM"

Neden şaşırttı; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti? Neden şaşırttı; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti?

Özel, “Ben iktidarı normalleştirme peşinde değilim. Ben MHP olmasa da AKP olmasa da normalleşirim. Benim derdim onların seçmenleriyle normalleşmek” diyerek AKP’nin CHP’yi “kavgacı bir parti” olarak gösteren politikasına karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Editör: Editör Yazar