23 Nisan kutlamaları sabah saatlerinde Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde düzenlenen resmi törenle başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat daha sonra makamını çocuklara bırakarak onlarla gelecek planları hakkında konuştu.

İsmet İnönü Spor Tesisleri’ndeki Çocuk Şenliği kutlamaların ana adresi olurken oyun parklarında eğlenen çocuklar gün boyunca bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Işık ve ilçe protokolü, İsmet İnönü Tesisleri’nde düzenlenen törene katılarak çocuklarla vakit geçirdi.

Ankara Gezisine Yoğun İlgi

Belediyemiz, 23 Nisan kutlamaları kapsamında komşularımız için Ankara gezisi düzenledi. 22 Nisan gecesi Levent Hizmet Binası önünden yola çıkan kalabalık kafile, Başkan Rıza Akpolat tarafından uğurlandı. Gezi kapsamında Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi ve Anıtkabir ziyaret edildi. Komşularımıza eşlik eden rehberler, Ankara’nın tarihi ve gezilen yerler hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

Perdeler Çocuklar için Aralandı

Ortaköy ve Akatlar Kültür merkezlerimizde perdeler, 23 Nisan kapsamında çocuklar için aralandı. Ortaköy Kültür Merkezi’nde ‘’Mutluluk Denilince Akla’’, Akatlar Kültür Merkezi’nde ise ‘’Dünya Bizim Evimiz’’ oyunları sahnelendi. Çocuklarımız ve ebeveynleri oyunlara büyük ilgi gösterdi.

Zeynep Birsin, Beltaş Kitap Kafe’de Okurlarıyla Buluştu

Çocuk kitapları yazarı ve eğitimci Zeynep Birsin, Beltaş Kitap Kafe’de çocuk okurlarıyla bir araya geldi. 23 Nisan Salı günü saat 14.00’te başlayan söyleşi ve imza gününe, çocuklarımız ebeveynleri eşliğinde katılım gösterdi. Zeynep Birsin, “Bugün çocuklar için burada olmak benim için çok kıymetli. Atatürk’ümüzün bize açtığı yolda hepimiz alanımızda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Buraya böylesi önemli bir gün için davet edilmek gerçekten çok büyük bir onur. Bundan dolayı Beşiktaş Belediyesi’ne ve onun değerli başkanı Rıza Akpolat’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Amacımız girşimcilikte ön planda olmak Amacımız girşimcilikte ön planda olmak

"Biz Geleceğe Doğru Umutlu Adımlar Atıyoruz"

Beşiktaş’taki kutlamalarda açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 23 Nisan’ın ve resmi bayramların Beşiktaş için önemine dikkat çektiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "23 Nisan ve diğer resmi tüm milli bayramlarımız bizim için çok önemli. Ulu Önderimiz ‘Bütün Ümidim Gençliktedir’ diyerek 23 Nisan’ı çocuklara, 19 Mayıs’ı da gençlere armağan etmiştir. Önümüze bir vizyon koymuştur. Beşiktaş’ta milli bayramlarımızı coşkulu bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Neden önemli? Burada gençlerimiz de var. Çocuklarımız da var; onların da duymasını istiyorum. Beşiktaş Milli Mücadele’nin başladığı yerlerden bir tanesi; en önemli ayağı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı, bütün Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı, Cumhuriyet fikrini geliştirdiği, düşman gemileri Dolmabahçe önüne geldiğinde, ‘Geldikleri gibi Giderler’ dediği yerin adıdır Beşiktaş.

O günün şartlarında bir Kurtuluş Savaşı verilmiş. Ülkenin dört bir yanı düşmanlar tarafından sarılmış. İşgal edilmiş. İstese tek adam rejimini çok rahat kurabilir. Diktatörleşebilir ama bunları yapmamış; ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ demiş. Millete egemenliği teslim etmiş. Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine emanet etmiştir. Dolayısıyla o da bizim en büyük vazifemizdir.  Biz de bu sorumluluk bilinciyle her gün, güne başlarken hazırladığımız bütün işlerde, projelerde, bu sorumluluğu anlayışımızın tam merkezine koymuş durumdayız ve bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz.

Burada bulunan herkesin de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini biliyorum. Biz geleceğe doğru umutlu adımlar atıyoruz. Siyasetin olmadığı, insanların kutuplaşmadığı, keskinleşmediği, kavga etmediği gerçek sorunlara, gerçek çözümler ürettiği yeni umutlarla sesleniyorum. Bu duygularla sizlerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum."

Editör: Editör Yazar