El sanatları Küçükçekmece'de hayat buldu El sanatları Küçükçekmece'de hayat buldu

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, sık sık basın toplantısı yaparak yerel medyayı bilgilendiriyor ve ulusal kamuoyunda da dikkatleri Başakşehir Belediyesi’ne çekmek istiyor. CHP Başakşehir İlçe örgütü ve Başakşehir Belediyesi bünyesindeki CHP’li meclis üyelerinin iddialarına göre, Başakşehir Belediyesi bütçe dengesini koruyamayarak yüksek borçlanma talep etti ve belediye gelirinin yüzde 70 gibi büyük bir oranını arsa satışlarından elde etmekte. Ayrıca İmar Komisyonu ve Meclis Üyesi Ahmet Necati Erdem’in söylediklerine göre CHP’li üyelerin soru önergelerine cevap dahi verilmiyor.

KAYABAŞI: SEÇİM STARTINI BAŞAKŞEHİR’DE VERDİK

Geçtiğimiz bir yılı değerlendiren CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, “Genel, yerel seçimler, partimiz içindeki tüzük çalışmaları, kurultay ve kongrelerle çok yoğun bir yıl geçirdik. Dönüp baktığımızda 1 yıl içinde neler yaptık, Başakşehir Belediyesi ne yaptı veya yapmadı? Bunları masaya yatırmak için buradayız.

İlçemizdeki vakıflar, dernekler, okullar, emniyet gibi her yeri geziyoruz. İlçemizin sorunlarını ilgili kurumlara bildiriyoruz. Baktığımız zaman ilçemizde hemen her konu başlığı sorunlu. Örneğin şimdi okullardaki sorun gündemimizde. Ayrıca siz yerel basından da yararlanıyoruz.

Biz seçim startını Başakşehir’de verdik. Saha çalışmasını yapıyoruz. İnsanların yoğunlukta olduğu yerlerde standları kurup geri dönüşleri alacağız. Seçim varmış gibi çalışıyoruz. Sandık güvenliği konusunda bir gençleştirme hareketi yapıyoruz. Komisyonlar kurup toplantılar yapıyoruz.” diye konuştu.

“TASARRUF GENELGESİ SADECE VATANDAŞA UYGULANIYOR”

“En önemli konu Başakşehir Belediyesi. Bu toplantılarda vatandaşlarımıza belediyenin ne yapıp ne yapmadığını anlatıyoruz. Belediyenin arsa satış konusu var. Yangından mal kaçırıyormuşçasına bir arsa satışı var. İhaleler var. Birkaç tane ihaleden bahsetmek istiyorum; Araç kiralama, billboardlar gibi yandaş firmalara verilen ihaleler var. 20 firma başvurdu ama yandaş firmalara verildi. Bütün faaliyetleri Başakkent A.Ş yapıyor. Belediye artık temsili bir kurum gibi orada duruyor. Her konuda Başakkent A.Ş aksiyon alıyor. Denetim de yapılamıyor. Pazar işletmeleri konusunda da aynı şekilde. Pazarların işletmesi 5 yıl önceden bile daha kötü. Hal gibi Pazar kuruyorlar. İnsanların zorla eşyalarını taşıyorlar para karşılığı. Pazar esnafı da çok rahatsız bu konudan. Normal bir belediyecilikten ziyade kar odaklı bir yönetim anlayışıyla devam ediyorlar. Biz bunları sizin de katkılarınızla ulusal gündeme taşımalı ve duyurmalıyız. Tasarruf tedbirlerini bahane edip hizmetten kaçıyorlar. Ama kendi yandaşlarına ihaleleri peşkeş çekmeye devam ediyorlar. Bizlerin bunları duyurması lazım. Bu konuda en büyük yardımcılarımız da siz basın emekçilerisiniz.”

KÜMEÇ: BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ CUMHURBAŞKANI YARDIMINI HAK EDECEK HANGİ PROJEYİ ÜRETTİ?

CHP Başakşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Nizamettin Kümeç ise şunları söyledi; “Grup başkanvekili olarak meclisimizle ilgili bilgiler vermek istiyorum. Özellikle borçlanma konusu gündeme geldi. Bu ayki gündemimizde ek bütçe var. Başkanımızın da dediği gibi belediyecilikten ziyade gayrimenkul değerlendirme gibi çalışıyor belediyemiz. Belediyemizin gelirinin yüzde 70’i gayrimenkul satışı. Başka bir örnek yok Türkiye’de. İBB Meclisinde de aynı konuyu gündeme getirdik. Bu satışlar normaldir ama yüzde 70 değil. Gelirin büyük kısmı arsa satışından olamaz. Örneğin 45 bin metrekare satış yapıyor Başakşehir Belediyesi sadece geçen ay.

Bir başka gündem maddesi olarak 26 AKP belediyesi 45 milyon TL’lik Cumhurbaşkanı yardımı meselesi. Başakşehir Belediyesi de bu parayı aldı. Biz bunu sorduğumuzda AKP grup başkanvekili ’26 belediye Cumhurbaşkanına proje sundu.’ dedi. Biz de şimdi soracağız Başakşehir Belediyesi hangi projeyi sundu Cumhurbaşkanına diye.”

ERDEM: SORU ÖNERGELERİMİZE CEVAP DAHİ VERİLMİYOR

İmar Komisyonu ve Meclis Üyesi Ahmet Necati Erdem ise yaptığı konuşmada şunlara değindi;

“Küçük parselleri alıyor. Büyükleri de satıyor. Küçük parseldeki belediye hissesini vatandaşa satın vatandaş orada o hissenin sahibi olsun niye böyle yapıyorsunuz dediğimizde, ortaklığın giderilmesi adına yaptıklarını söylüyorlar. Ama ortaklığın giderilmesi için yapmış olsalar o hisseyi sahibine rayiç bedel üzerinden satardı. Biz buna onay vermiyoruz. Ama oyumuz yetmediği için maalesef geçiyor. Şahintepe, Güvercintepe, Kayaşehir gibi yerlerde imar sorunları var. Bunlarla ilgili davalar açıldı. İBB’nin açtığı davalar var. Vatandaşın açtığı davalar var. Belediye vatandaşın şikayetlerini ve davalarını da sessiz sedasız geçirmeye çalışıyor. Örneğin bir vatandaş imarla ilgili başvuru yapıyor, imar müdürlüğü reddediyor. Vatandaş sonra dava açıyor müdürlük bu kez diyor yetki bizde değil, meclise taşıyın. Bu şekilde oradan oraya sürükleniyor insanlar.

Belediye bir de ek bütçe talep etti. Nasıl bir savurganlık yaptılar ki ek bütçe istediler. Bunu da soruşturacağız. Biz vatandaşların lehine olacak kararlar aldırmaya çalışıyoruz. Soru önergeleri veriyoruz ama bunlar doğru düzgün cevaplanmıyor bile.” Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Editör Yazar