Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Beslenme Saati Uygulaması’nda dördüncü dönem başladı. Uygulama kapsamında bugüne kadar 470 binden fazla beslenme paketi ilkokul çağındaki 2 bin 153 öğrenciye her gün ulaştırıldı. Beylikdüzü Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ‘Beslenme Saati’ uygulaması için de yeni dönem hazırlıklarını tamamladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Mutfak’ta bugün saat 09.00’da tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Uygulamanın veliler ve öğrenciler için verimli geçtiğini söyleyen Çalık, “Bu bir sosyal adalet projesidir. Ailelerimiz istedikleri gıdayı alamıyorlar. Çocuklu ailelerde bu oran artıyor. Aileler porsiyonlarını küçültmüş durumda. Okulda başarının düşmesi toplumsal sıkıntıya neden oluyor. Yiyecek almakta zorlanan ailelerimiz var. Çocuklarımız okula aç gidiyor. Beslenme Saati Uygulaması’nda paket sayımız 470 bine ulaştı. Ben hiçbir Hiç bir çocuğun talebi geri çevrilmesin diye talimat verdim arkadaşlarıma” diye konuştu.

OKULA AÇ GİDEN ÇOCUKLAR VAR

Yiecek almakta zorlanan ailelerin olduğunun altını çizen Murat Çalık, "Biz Beylikdüzü'nde bu gerçeğe yüzümüzü gözümüzü kapatamayız. Yiyecek almakta zorlanan ailelerimiz var çocuklarımız okula aç gidiyor. Hatta arkadaşının yanında beslenme çantasını çıkaramıyor. Akşam evde yemek olup olmadığından emin olmayan evlatlarımız var. Yetersiz beslenme çocuklarımızın zihinsel ve ruhsal dünyalarını derinden etkiliyor. Bu durum okuldaki başarılarını zedeliyor. Sosyal ilişkilerini düşürüyor. Özgüvenlerini de kırıyor. Eksiklik duygusu ile büyümüş bir çocuğun kendisi ve çevresi ile barışık bir birey olmasını bekleyemeyiz. Hakkını alamayan bir çocuğun ileride haksızlık yapan birisine dönüşmesi muhtemel. Yoksulluk intikam duygusunu körükler. Karnı aç büyüyen bir çocuk hayattan intikam alma dürtüsünü taşır. Bu yüzden ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırdığımız o beslenme çantalarının içerisinde sadece birer yiyecek değil aynı zamanda toplumsal refahı ve sosyal adeletin tohumlarını da olduğunu düşünüyorum. Eşitliği ve adaleti tesis etmenin başka bir yolu yok. Bu yaşayacağımız dramanın sonuçları memleketimizi kötü etkiler" diye konuştu.

BİRER KIVILCIM OUYORUZ

Sıra arkadaşları beslenme çantasını açarken tuvalete kaçan bir çocuk ülkesi ile güvenli bir bağ kurabilir mi? Bu adaletsizliği içine sindirebilir mi? Gençlerimiz kendi memleketlerine daha faydalı olmak için yurtdışına çıksın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin ilk yıllarında gençleri yurt dışına yollarken onlara söylediği gibi, sizi birer kıvılcım olarak gönderiyorum alevler olarak geri döneceksiniz. Bizlerde birer kıvılcım oluyoruz" dedi.

Çatalca Belediyesi’nden eğitime tam destek Çatalca Belediyesi’nden eğitime tam destek

YÜREĞİMİZİ YAKAN OLAYLAR

Konuşmasını çarpıcı örneklerle sürdüren Çalık  sözlerini şöyle sürdürdü: Yüreğimizi yakan olaylarla karşı karşıyayız. Bizler bu ülkenin çocuklarını Narin'lerini korumak zorundayız. Bunun için zihniyet değişimine ihtiyaç var. Üzerine basa basa söylüyorum. Çocuk hakları bizim için çok önemlidir. Yeterli beslenme hayati bir haktır. Biz bu halk için çalışmaya devam edeceğiz. 2022'en bu yana tek bir gün bile aksamayan bir proje. 1500 evladımızla bu projeye başlıyoruz. Ama ne yazık ki bu sayı artıyor. Mesele sadece karın doyurma meselesi değil. Çocuklarımızın özgüvenli olması için üzerimize büyük görevler düşüyor. Projemiz İBB ve yerel belediyelere örnek oldu. Sayın Ekrem İmamoğlu'na da teşekkür ediyorum.  Bu ülkenin çocukları için çalışmaya devam edeceğiz.    

Haber ve fotoğraf: Sümeyra DUĞAN

Editör: HABER MERKEZİ